• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home citroenboompje
Toon filters
Filters
0
Onbeperkt
Toon resultaten

citroenboompje

 


Bezig met laden...
4 Producten
Cistrusboom - Citroenkaviaar
Cistrusboom Citroenkaviaar
8 - 10 cm
150-200 cm
Citroenboom XXL
Citroenboom XXL
40 - 50 cm
250-300 cm
Citrusboom - Citroenboom
Citrusboom Citroenboom
18 - 20 cm
150-200 cm
Citrusboom - Citroenboom
Citrusboom Citroenboom
8 - 10 cm
150-200 cm

Een citroenboompje, een echt plezier in huis

Een kleine citroenboom is een mooie aanwinst. Het brengt tropische sferen naar u thuis. Een citroenboompje kopen doet u gewoon via onze website. Elk citroen boompje is van grote kwaliteit en wordt netjes verpakt en daarna bij u of eventueel op een ander adres afgeleverd. Welke citroen boompjes u kiest? Dat hangt er van af waar u deze wilt planten. In onze aanbieding hebben wij kleine citroenbomen voor buiten en voor binnen. Vele van de citroenboompjes in ons gamma zijn winterhard. Maar bekijk toch eerst de specificaties vooraleer citroenboompjes te kopen. En ga alvast ook naar onze aanbiedingen van citrus bomen kijken. Twijfel er niet aan om een citroenboompje te kopen. Citroen boompjes zijn een echt geschenk. Wanneer ze bloeien verspreiden ze een zeer aangename en exotische geur. Als u ze met andere kleine citrusbomen samen zet, krijgt u een bonte mengeling van heerlijke aroma’s. En uiteraard is het altijd prettig om uw eigen citroenen te kunnen oogsten. Citroenen zijn altijd welkom in uw keuken of in uw bar. Desserts, cocktails, fruitsalades, vruchtensappen, gerechten met vis, salades... het is te veel om op te noemen waarvoor u citroenen allemaal kunt gebruiken.

 

Citroenboompjes, andere citrusplanten of nog veel andere bomen en planten combineren

Kleine citroenbomen zijn met andere kleine planten en bomen makkelijk te combineren. Als u bijvoorbeeld denkt aan een limoenplant of een olijfboom van 1 meter dan zit u perfect. Maar ook bijvoorbeeld een vijgenboom in pot
sluit goed aan bij uw kleine citroenboom. En wat dacht u van druiven in pot?
Uiteraard zijn citroenen niet de enige citrusvruchten. U kunt voor uzelf een hele citrustuin aanleggen. Ga eens door ons assortiment van andere kleine bomen met citrusvruchten. Zo hebben wij onder meer ook kleine sinaasappelboompjes die helemaal bij uw citroen boompje passen. Wedden dat u na verloop van jaren regelmatig een mooie oogst aan vruchten heeft?

Gaat u graag voor bloemen om uw kleine citroenboom nog meer klasse te geven? Denk dan aan paradijsvogelbloemen of een kleurrijke oleander op stam.
U bent niet zeker of al deze andere planten in dezelfde bodem mogen staan als uw citroenboompje? Bij Tropic Trees geven wij u graag alle informatie.

 

Uw citroenboompje de juiste standplaats geven

Wenst u een citroenboompje te kopen en weet u al precies waar u hem wilt plaatsen? Citroenboompjes zijn vrij makkelijk in onderhoud. Met de juiste bemesting en water geven bent u al een heel eind op de goede weg. En als u hem voldoende beschermt tegen de kou, dan overleeft hij het ook in de winter in uw tuin. Of u uw citroenboompje nu binnen of buiten plaatst, hij zal het goed doen. Misschien wilt u hem in een mooie pot of hardhouten bak zetten? Kijk hiervoor eens onder de tab overige. In dezelfde rubriek op onze website vindt u nog tientallen andere bomen en planten die u misschien graag bij uw citroen boompje laat aansluiten. Maak uw keuze!

Verzorging van een citroenboompje

Naast het prachtige uiterlijk van citroenboompjes hebben ze ook een heerlijke geur. Een citroenboompje kan het beste op een zonnige plaats worden gezet. Zet ze echter niet pal in de zon. Als de boom pal in de zon wordt gezet kunnen de bladeren verbranden. Verstandig is om ook een tijdje te wachten met water geven tot de wortel helemaal uitgedroogd is. Hierbij kan van begin april tot september extra voeding worden gegeven aan het citroenboompje. Bescherm de boom tijdens vorst, hier kunnen zij slecht tegen.

Het winterklaar maken van een citroenboompje 

Een citroenboompje winterklaar maken? Lees dan de volgende tips! Zet het boompje op een plaats met een mooie lichtinval. De temperatuur mag minimaal 5 graden worden voor de boom. Let erop dat het citroenboompje niet op een koude vloer staat, hier kunnen ze slecht tegen. Als de vloer wel aan de koude kant is, zet er dan iets tussen. Door iets tussen de bloempot en de koude vloer te plaatsen ontvangt het citroenboompje geen koude straling van de vloer.

In de winter kan je het citroenboompje eens in de paar weken een scheut water geven. Dit is genoeg water tijdens de winter! In de winter heeft de groei namelijk rust en heeft de plant geen extra voeding of water nodig. Het is belangrijk dat de grond droog is voor je water geeft in zowel de winter als zomermaanden.

Citroenboompje met zieke bladeren

Heeft uw citroenboompje zieke of gele bladeren? Dit is geen probleem zolang er nieuwe scheuten zijn aangegroeid. Als dit niet het geval is kan het zijn dat uw plant doodgaat. Geef uw plant in de zomer regelmatig water.

Ompoten van het boompje

Als je citroenboompje in een bak of pot staat, kan het heel wat jaren duren voor u hem moet ompoten. Vaak hanteren wij 8 tot 10 jaar voor de plant moet worden omgepoot. Hiervoor kunt u trouwens ook dezelfde pot/bak gebruiken. Door de plant uit de pot te halen, de onderste 10cm van de kluit te verwijderen en nieuwe waterkorrels/voeding toevoegt kan het in dezelfde pot blijven. Zo groeien de wortels opnieuw aan en kan het citroenboompje opnieuw groeien. 
 

Een citroen boompje koopt u bij Tropic Trees

Wij hebben al jarenlang ervaring in het uitzoeken van citroenboompjes. Telkens gaan wij voor nieuwe en betere soorten. Als u van plan bent een citroenboompje te kopen en u heeft nog vragen, laat het ons weten. Wij beantwoorden uw vragen en nemen uw twijfels weg. Zo wordt een citroenboompje kopen voor u een makkelijke klus. Wij zorgen ervoor dat hij snel ter plaatse gebracht wordt. U krijgt hem in een stevige koker toegestuurd. Daardoor is hij beschermd en krijgt u een volledig gaaf boompje bij u thuis. Heeft u nog vragen over de verzorging, de winterhardheid of andere aspecten van uw citroen boompje? Ons team van kenners zit aan de telefoon of chat met u en beantwoordt uw vragen!


Meest gestelde vragen