• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Palmboom Chamaerops Humilis
Toon filters
Filters
0
Onbeperkt
Toon resultaten

Chamaerops Humilis

Europese dwergpalm
Tropic Trees

De Chamaerops Humilis, de Europese kleine palm

De chamaerops humilis, ook wel palmier chamaerops, is een palm uit het Middellandse Zeegebied. De plant wordt ook wel Europese dwergpalm genoemd. De palm komt van nature voor in alle landen die langs de Middellandse zee gelegen zijn en worden daar ook aangeplant als sierplant. Het is de enige palmsoort in dit continent en niet erg groot in vergelijking tot andere palmsoorten. Deze palmen zijn tweehuizig, dus er zijn mannelijke en vrouwelijke planten. 

Waar plaats ik mijn Chamaerops Humilis?

De chamaerops moet op een zonnige plek staan met minimaal 5 uur zonlicht, direct zonlicht zorgt voor extra groei. De plant kan zowel binnen als buiten staan. Buiten in de tuin of op een zonnige plek voor het raam zijn geschikte plekken voor de palm. De palm kan het beste op een beschutte plek staan in pot of in de volle grond. De palmboom is winterhard tot -10 in pot en -18 in de volle grond. Het is belangrijk dat de plant niet te nat staat in de winter, zorg dus voor een relatief droge plek of dat het water goed weg kan.

Tropic Trees

Hoe verzorg ik de Chamaerops Humilis?

Het is belangrijk dat de Chamaerops Humilis niet droog komt te staan, geef de palmboom water als de grond droog aanvoelt. De palmboom heeft meer water nodig als de plant in een kuip of pot staat bij warme dagen. Bij het aanplanten van de humilis in volle grond hoeven de wortels niet extra beschermd te worden. Zorg wel voor een goed doorlatende grond want hier heeft de palm behoefte aan om goed wortels te zetten. Als het kouder wordt dan -8 graden Celsius kun je de bladeren en de stam het beste beschermen met een vliesdoek. Dit is een ademende stof zodat het blad niet kan verstikken en beschermt de palmboom tegen de kou.

Hoe groot wordt de Chamaerops Humilis?

De chamaerops is een middelmatige groeier, in het begin groeit hij redelijk snel maar wanneer hij volwassener wordt groeit hij minder snel. De humilis is een makkelijke plant die opgroeit als een bossige struik. De chamaerops humilis kan een uiterste hoogte van 8 meter maar meestal blijft het hier in Nederland 1 a 2 meter. In de volle grond kan de palm een hoogte behalen van 5 meter. De palm stelt weinig eisen aan de bodem, hij groeit namelijk op verschillende soorten grond erg goed. Als de chamaerops humilis gaat verplanten kan je toch eventueel het beste humus en wat koemestkorrels onder de grond mengen. Dit zorgt voor een goede wortelontwikkeling en een goede opname van de meststoffen.