• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Palmboom Phoenix Roebelenii
Toon filters
Filters
0
Onbeperkt
Toon resultaten

Phoenix Roebelenii

Dwergdadelpalm

Bezig met laden...

Tropic Trees

Phoenix roebelenii, de kleine palm

De Phoenix roebelenii is een palm die zijn oorsprong kent in Zuidoost-Azië. De plant heeft als bijnaam ‘dwergdadelpalm’. De dwergdadelpalm is een rechtopstaande hoge palm. De stam is bedekt met oude bladvoeten. De bladeren zijn fijn geveerd tot circa 1 m lang en boogvormig overhangend. De deelblaadjes zijn smal, toegespitst en V-vormig gevouwen met omhoog wijzende randen.

Waar zet ik mijn Phoenix roebelenii neer?

Zet de phoenix roebelenii op een zonnige standplaats. Het blad zal misschien in eerste instantie moeten wennen aan het directe zonlicht, maar zal er vervolgens goed tegen kunnen. Oud blad kan verbranden in het directe zonlicht maar het nieuwe blad is hier prima tegen bestand. Zet de plant het liefst zo’n 1-2 meter van een raam op het zuiden of anders direct voor het raam op het oosten of westen. In de zomer kan je de dwergdadelpalm gerust buiten zetten, mits je de eerste paar weken de plant even laat wennen en nog niet de hele dag in de volledige zon laat staan. De phoenix roebelenii kan niet goed tegen vorst, dus is de plant niet winterhard daarom is het ook verstandig om de plant in de winter naar binnen te halen. Als de plant buiten neergezet wordt dan dient hij wel droog te blijven, anders kan de vocht bevriezen of schade aanrichten. 

Tropic Trees

Hoe verzorg ik de Phoenix roebelenii?

De plant houd dus van veel zon en heeft daarom ook veel water nodig. Geef de phoenix roebelenii regelmatig water, maar zorg er wel voor dat de plant niet met de wortels in een laag water blijft staan. Twee tot drie keer per week water geven is voldoende en laat de grond van de plant niet uitdrogen. Je kan de plant het beste direct na de aankoop in een grotere pot zetten, omdat de dwergdadelpalm dus veel water verbruikt is een grotere pot dus noodzakelijk. Wanneer heeft de dwergdadelpalm voeding nodig? Geef in de lente en zomermaanden de phoenix roebelenii wekelijks voeding. In de herfst en winter raden we aan om de plant geen voeding te geven. De plant groeit namelijk in die periode minder, hierdoor kan de voeding schadelijk zijn voor de plant. Lees goed de beschrijving van de voeding en geef de plant nooit teveel voeding, hierdoor zal de grond verzuren waardoor de wortels beschadigen en vervolgens phoenix roebelenii afsterft.

Hoe groot wordt de Phoenix roebelenii?

Als de dwergdadelpalmen oud en volwassen zijn dan kunnen ze tussen de 1.8 en 3.5 m hoog worden. De stammen zijn vrij dun, gemiddeld 3 tot 8 cm in diameter. Ze zijn meestal dik met vezels vlak onder de kroon van de bladeren. De bladeren van de phoenix roebelenii zijn meestal 1 tot 1.5 meter lang. De totale kroon is afgerond maar liefst dertig tot vijftig bladeren. De bladstelen hebben scherpe stekels die tot 8 centimeter lang kunnen worden. Daarom moet er bij het snoeien van de bladeren een beschermende bril worden gebruikt.