• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Vijgenboom
Toon filters
Filters
0
Onbeperkt
Toon resultaten

Vijgenboom

Ficus Carica

Grote Vijgenbomen Vijgenboom winterhard Vijgenplant binnen 

Bezig met laden...
6 Producten
Vijgenboom - Ficus Carica ca. 100 cm
Vijgenboom Ficus Carica ca. 100 cm
Winterhard
4 - 6 cm
50-100 cm
Vijgenboom - Brown Turkey ca. 100 cm
Vijgenboom Brown Turkey ca. 100 cm
Winterhard
4 - 6 cm
50-100 cm
Vijgenboom - Ficus Carica ca. 160 cm
Vijgenboom Ficus Carica ca. 160 cm
Winterhard
4 - 6 cm
150-200 cm
Vijgenboom -  Ficus Carica ca. 150 cm
Vijgenboom Ficus Carica ca. 150 cm
Winterhard
14 - 16cm
100-150 cm
Vijgenboom - Ficus Carica ca. 250 cm
Vijgenboom Ficus Carica ca. 250 cm
Winterhard
20 - 30 cm
200-250 cm
Vijgenboom - Ficus Carica ca. 250 cm
Vijgenboom Ficus Carica ca. 250 cm
200-250 cm
Winterhard
40 - 50 cm

Tropic Trees

Een vijgenboom kopen, genieten van uw eigen vruchten

Voor wie van vijgen houdt is een eigen vijgenplant een echte luxe. Er is niets dat te vergelijken is met verse vijgen van uw eigen vijgenplant. Maar een vijgenboom kopen betekent ook een exotische toets in uw tuin brengen. Bovendien verspreidt een plant met vijgen een zachte zoete geur waardoor u zich helemaal in het Zuiden waant. Vijg planten kunnen vrij groot worden, tot wel 10 m hoog. Maar vaak groeit hij in de breedte uit. Wij hebben vooral vijgen op stam gesnoeid en daardoor kunt u hem beter de baas. Ook als plant is de vijg heel mooi. De bladeren zijn gelobd, vrij groot met een ruwe uitstraling. De vijgenboom verliest zijn bladeren in de winter.

Kies voor een vijgenboom en zijn gezonde vruchten

Een vijgenboom kopen is zorgen voor uw gezondheid. De vruchten van de vijg planten zijn zeer voedzaam. Een plant met vijgen is een echte huisapotheek. Vijgen zijn rijk aan vezels, potassium, kalk, fosfor en ijzer. Ze bevatten vitamines B en zijn goed voor de tandvorming en voor de botten. Bovendien gaan vijgen vermoeidheid tegen en hebben ze een positieve invloed op het zenuwstelsel. Planten met vijgen bieden talloze mogelijkheden. In de zuiderse landen werden vijgen oorspronkelijk gedroogd om als voedsel mee te nemen op verre reizen. Ook nu nog zijn gedroogde vijgen heel erg populair. Maar vijgen kunnen ook perfect vers gegeten worden. Gewoon vers van uw vijgenplant plukken en genieten maar! En u maakt van uw vijgen ook heerlijke confituur en desserten zoals clafoutis. En wist u dat ze ook in salades verwerkt worden? U kunt in een meloen-met-hamsalade de meloen vervangen door vijgen. Zo krijgt u een origineel recept. De vijgenblaren kunnen niet gegeten worden. U kunt ze wel gebruiken om gerechten in te verpakken en te bereiden: groenten- en vispakketjes in de oven of op de barbecue bijvoorbeeld. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de vele mogelijkheden die vijgen bieden. Experimenteer gerust en uw vijg planten zijn de bron van heerlijke gerechten met vijgen!

Tropic Trees

Vijgenplant kopen? Maak de juiste keuze

In ons gamma hebben wij diverse soorten vijgenbomen. U kiest bijvoorbeeld voor de zoete groen vijg of de zoete donkere vijg. Plant een vijg in uw tuin en u heeft voor vele jaren heerlijke vruchten. Als u een vijgenboom gaat kopen, bekijk dan rustig ons uitgebreid gamma. Gaat u direct voor een grote vijgenplant of plant u een vijg en wilt u die graag zien groot worden? Als u beslist een vijgenboom te kopen, lees dan goed de specificaties van de plant. Hier vindt u alles over de verzorging en waar u de vijgenplant het beste plaatst. Ze houden van zon en warmte en met de juiste verzorging zijn het best wel sterke planten. Bekijk goed of uw vijgenboom winterhard is. Ga ook eens kijken naar onze speciale vijg planten, bijvoorbeeld de treurvijg. Hij wordt vrij groot en is ideaal voor in landschapstuinen en parken. De vijgenboom laat zich makkelijk combineren met andere tropische planten en bomen. Denk bijvoorbeeld aan een citrusboom of een rijtje druiven planten, of een palm en een olijf boom.

Een vijgenboom kopen bij Tropic Trees

Wilt u een vijg planten en heeft u uw keuze kunnen maken? Stuur gewoon online uw bestelling door naar ons. Uw vijgenplanten worden zorgvuldig ingepakt en bij u geleverd. De betaling gebeurt via de gekende betalingsmethodes. U kunt uw vijgenboom ook bij ons in Hengelo komen afhalen als u dat wenst. Heeft u nog informatie nodig om uw vijg te planten of heeft u specifieke vragen welke vijgenboom te kopen? Neem gerust contact met ons op via chat of op ons telefoonnummer. Wij zijn er voor u.

Meest gestelde vragen

Wanneer kun je vijgen plukken?

De eerste vijgen kunnen geplukt worden in de nazomer rond augustus en september. De vijg kan van de vijgenboom worden geplukt als hij lichtelijk open begint te barsten. In de winter kan bij sommige vijgenbomen een tweede keer worden geplukt. Belangrijk is dat de vijg goed rijp is voor hij wordt geplukt.

Wanneer een vijgen boom snoeien?

Een vijgenboom kan worden gesnoeid van november tot februari. De vijgenboom is dan in rust en zal niet veel gaan bloeden wat hij op andere tijden van het jaar wel kan doen. Voordat u de vijg snoeit dienen eerst de niet rijpe vruchten verwijderd te worden.

Hoe groot wordt een vijgenboom?

Een vijgenboom kan in Nederland meer dan 4 meter hoog worden. Een vijgenboom kan dus aardig groot worden, zelfs in Nederland. In ons assortiment leveren wij vijgenbomen die al van een groot formaat zijn.

Wanneer is een vijg rijp?

Vijgen zijn rijp wanneer ze van kleur veranderen en donkerder of geler worden. Ze voelen dan zachter aan en de onderkant van de vijg kan lichtelijk gaan barsten. De vijg is dan rijp om geplukt te worden. Vaak zijn vijgen rijp rond augustus en september.

Wanneer moet je een vijgenboom verplaatsen?

Een vijgenboom kan het beste na de zomer in oktober en november worden verplaatst. Ook in december kan de boom worden verplaatst mits het een milde winter is. De vijgenboom krijgt zo tijd om zich te settelen en de wortels kunnen zich zo goed aansterken. Na het verplaatsen zal de vijgenboom in de lente naar alle verwachting goed bloeien.

Wanneer loopt een vijgen boom uit?

Gemiddeld gezien loopt een vijgenboom in juni uit. Dit kan ook wat later of eerder zijn liggende aan de standplaats.

Hoe groeit een vijg?

Een vijg groeit op de toppen van de takken uit het voorgaande jaar. Daarom is het belangrijk alleen takken weg te snoeien waar al een vijg aan heeft gegroeid.