• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Overige Strelitzia (Paradijsvogelplant)
Toon filters
Filters
0
Onbeperkt
Toon resultaten

Strelitzia (Paradijsvogelplant)


De paradijsvogelbloem, hét toppunt van exotische schoonheid

De paradijsvogelbloem is ook bekend onder de naam vogelkopbloem of ook wel papegaaienbekbloem. Dit laatste is echter niet helemaal correct, de echte papegaaienbekbloem heeft een andere vorm. De Latijnse naam voor de paradijsvogelbloem is Strelitzia. Deze naam kreeg hij in de 18e eeuw van de vrouw van de Engelse King George III. Haar naam was Charlotte van Mecklenburg-Strelitz en zij was gek op deze bloemen. Binnen de familie van Strelitzia bestaan nog diverse types van paradijsvogelbloemen. Het zijn prachtige planten met grote langwerpige bladeren. De bladeren staan dicht op elkaar en daartussenuit komen de zeer mooie bloemen. De bloemen vallen op door hun fel oranje kleur met een tikkeltje paars maar nog meer door hun bijzondere vormgeving. Het is alsof de bloem zich openvouwt tot een prachtige waaier. In Zuid-Amerika wordt de bloem ook crane-flower genoemd. U zou de bloemen inderdaad kunnen vergelijken met de kuif van een kraanvogel. Waar de naam ook vandaan komt, het is en blijft een prachtige bloem die zeer exotisch aandoet.
 

Een paradijsvogelbloem kopen, de juiste standplaats kiezen

Een paradijsvogelbloem komt uit warme oorden. Als u een paradijsvogelbloem gaat kopen, dan mag u er van uitgaan dat uw paradijsvogelbloem zich als kamerplant gedraagt. Dit is niet verwonderlijk voor tropische planten. Daarom hebben wij in ons aanbod verschillende bomen of planten die u voor vorst moet beschermen. Op onze website vindt u bijvoorbeeld vijgenplanten voor binnen, citrusplanten voor binnen zoals de sinaasappelboom voor binnen en de citroenboom voor binnen. Ook de mandarijnenbomen en limoenboom moeten in de winter een plek binnen krijgen. Hou hiermee rekening als u een paradijsvogelbloem gaat kopen. Als u een wintertuin heeft of een serre, dan is dit dé plek waar uw paradijsvogelbloem kan overwinteren. Als u geen tuin heeft, dan kunt u uw paradijsvogelbloemen als kamerplant inzetten. Zo hebben wij bijvoorbeeld olijfbomen in pot en kleine palmbomen die eveneens uitstekend doen indoors. Zelfs een bougainvillea en de oleander die in het Zuiden gewoon buiten staan, hebben wij als indoor exemplaar gekweekt. Al deze planten geven u de mogelijkheid om ook in onze streken van deze prachtige exotische planten te genieten. Een paradijsvogelplant kamerplant draagt hier zeker zijn steentje toe bij.

Uw paradijsvogelbloem goed verzorgen

Een paradijsvogelbloem kamerplant is vrij makkelijk te houden. In de omschrijving van de plant leest u al heel wat informatie. Geef hem voldoende maar niet te veel water. Hij houdt van een voldoende grote pot. Op onze website vindt u hardhouten bakken waarin paradijsvogelbloem kamerplanten uitstekend groeien. Verder houdt de paradijsvogelbloem van heel veel licht en warmte. Geef hem in de lente en zomer voldoende mest. U kunt zelfs nieuwe planten kweken door te scheuren, het lukt perfect! Snoeien hoeft niet echt, tenzij er zich bruine bladeren gaan vormen. Deze mag u gerust wegknippen. Een paradijsvogelbloem is als kamerplant een zeer dankbare plant. Hij zal makkelijk bloemen vormen die u als snijbloemen in een vaas kunt zetten. Of u geeft een boeket van uw eigen kweek als geschenk aan iemand. Misschien is de ontvanger van uw boeket wel een beetje jaloers en wil hij of zij ook een paradijsvogelbloem kopen. Het is alvast een aanrader!
 

Een paradijsvogelbloem kopen, ga voor Tropic Trees

Wij zijn zeer selectief in de aankoop van onze tropische planten. Als u beslist heeft om een paradijsvogelbloem te kopen, dan loopt u bij ons geen enkel risico. Onze paradijsvogelbloem planten zijn afkomstig van kwekers met jarenlange ervaring en kennis van zaken. Wanneer u een paradijsvogelbloem kamerplant bij ons bestelt, wordt hij nogmaals gekeurd op zijn kwaliteit. Pas dan wordt de paradijsvogelbloem naar u verstuurd. Wilt u deze prachtige tropische bloemen in huis halen? Contacteer ons via chat of laat ons iets weten via telefoon. Enkele dagen na uw bestelling kunt u thuis genieten van deze bijzondere bloemen!