• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Palmboom Washingtonia Robusta
Toon filters
Filters
0
Onbeperkt
Toon resultaten

Washingtonia Robusta

Mexicaanse waaierpalm
Tropic Trees

Washingtonia Robusta, een robuuste palmsoort voor elke tuin

De washingtonia robusta is afkomstig uit California en Noord-Mexico. Daarom staat de palm in Nederland ook wel bekend als Mexicaanse waaierpalm. De washingtonia is een van de populairste planten onder de palmen door zijn robuuste uiterlijk.

Hoe plaats ik de Washingtonia Robusta in mijn tuin?

De Washingtonia is een plant die het liefst op een plek met veel zonlicht staat. De palm vraagt minimaal 5 uur direct zonlicht per dag. Als er te weinig zonlicht is dan zullen de bladeren gaan hangen. De washingtonia palm kan in een bloembak of volle grond geplaatst worden. De robusta washingtonia palm is een palm voor de Nederlandse tuin, de palm kan een graden Celsius aan van circa -4. Dit is een winterharde palm, mits in de volle grond op een beschutte en zonnige plek. Als er strenge vorst is dan is dan moet de palmboom erg goed ingepakt worden of naar binnen gezet worden.

Tropic Trees

Hoe hoog kan een Washingtonia Robusta worden?

In Mexico worden de washingtonia robusta palmen wel 30 meter hoog, hier zou dat niet het geval zijn. Wel kan de stamhoogte met 20 cm per jaar groeien bij een zonnig jaar. De groeisnelheid hangt af van zijn grootte en leeftijd, oftewel de leeftijdsfase, maar tijdens de piek van zijn leven groeit hij wel tot een meter per jaar. Dit vereist wel optimale omstandigheden. 

De verzorging van de Washingtonia palm

Washingtonia moet constant in vochtige grond staan, zonder dat de wortels verzuipen. De hoeveelheid water is afhankelijk van verschillende factoren, zoals standplaats en grootte van de palm. Als u niet zeker weet hoeveel water u moet geven, begin dan met kleine hoeveelheden. De beste periode om de washingtonia robusta palm te bemesten is in de lente en zomer. In de winter en herfst is dit sterk af te raden omdat u snel te veel geeft en de palm het op dat moment niet nodig heeft.