• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Palmboom Cycas Revoluta
Toon filters
Filters
0
Onbeperkt
Toon resultaten

Cycas Revoluta

Vredespalm

Bezig met laden...
2 Producten

Tropic Trees

De Cyclas Revoluta is een perfecte kamerplant

De cycas revoluta, ook wel ‘cycas palm’, ‘smalbladige sagopalm’ of ‘vredespalm’ genoemd behoort tot de palmvarens. Hoewel deze naaktzadige planten enigszins op palmachtige boompjes lijken, zijn ze meer verwant aan coniferen dan aan palmen of varens. De plant komt oorspronkelijk uit Papoea-Nieuw-Guinea, maar komt nu ook voor in Oost- en Zuidoost-Azië, India, Sri Lanka en Madagaskar. De cycas palm is een geliefde kamerplant, maar doet het buiten ook erg goed. De bladeren werden in sommige gebieden gebruikt op palmzondag.

Waar zet ik de Cyclas Revoluta neer?

De cycas staat het liefst op een gemiddelde tot zonnige standplaats en heeft ongeveer 3 tot 5 uur direct zonlicht per dag nodig. Plaats hem daarom niet te ver van het raam en zet hem in de zomer lekker naar buiten. Laat de plant wel wennen aan het zonlicht want bij een grote overgang naar directe zon kunnen de bladeren beschadigen. De plant staat het liefst op een plaats waar hij veel ruimte heeft en verder wordt hij graag met rust gelaten. Hoe minder aanrakingen de revoluta cycas krijgt, hoe mooier de bladeren blijven.

Tropic Trees

Hoe verzorg ik de Cyclas Revoluta het beste?

Wil je een cycas revoluta kopen maar hou je niet van de verzorging ervan? Dan is dit de perfecte plant voor jou, deze plant is een langzame groeier en daarom heeft hij niet zoveel onderhoud nodig. De plant heeft een hekel aan te nat worden, geef hem daarom niet teveel water. Pas wanneer de grond droog is geef je hem water. De wortels zijn gevoelig voor teveel water, de hoeveelheid water is afhankelijk van onder andere de temperatuur, grootte, aantal bladkransen en lichtintensiteit. Er mag absoluut geen laagje water onderin de pot komen te staan, dit vergroot de kans op wortelrot. Het zal zichtbaar worden door geel blad. Cycassen kunnen niet gesnoeid worden om de plant kleiner te maken, wel is het verstandig om lelijk blad te verwijderen. Het gele blad kan je dus het beste verwijderen. 

Hoe groot wordt de Cyclas Revoluta eigenlijk?

Deze vredespalm groeit niet bijzonder snel, waardoor je deze kamerplant niet vaak hoeft te verpotten. Eens in de 3 jaar is voldoende, je kunt de vredespalm het beste in het voorjaar verpotten. De kamerplant begint dan sneller te groeien, waardoor deze sneller herstelt van het verpotten. De kamerplant wordt ook niet heel groot, de stam kan maximaal 150 cm worden. Reken op een jaarlijkse groei van 5-10 cm. De cycas revoluta is niet winterhard, de grotere exemplaren zijn wel redelijk bestand tegen vorst. Temperaturen tot tegen het vriespunt is nog net mogelijk maar dan moet de plant echt beschermd worden. De cycas revoluta is giftig dus let wel op met kleine kinderen en huisdieren. Inname van het blad kan gezondheidsproblemen veroorzaken.