• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Overige Bougainvillea
Toon filters
Filters
0
Onbeperkt
Toon resultaten

Bougainvillea


Een bougainvillea voor exotische kleurenpracht

Bij Tropic Trees hebben wij een aantal echte toppers. Zo zijn onze palmbomen, olijfbomen, citrusbomen, vijgenbomen en druiven zeer populair. Maar een plant die echt wel zuiderse sferen creëert en waar ook heel veel vraag naar is, is de bougainvillea met zijn prachtig gekleurde bloemen. De bougainvillea plant komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika, maar heeft sinds tientallen jaren de streken rond de Middellandse Zee veroverd. En de laatste jaren ziet u ook in onze contreien mooie bougainvillea planten verschijnen. De bougainvillea plant bestaat zowel in struikvorm als in klimplant. De blaadjes van de bloemen zijn papierachtig en zeer fijn. Een bougainvillea plant bloeit uitbundig. Bij grotere bougainvillea planten krijgt u een echte overvloed aan schitterende bloempjes. Dit is ook de voornaamste reden waarom onze klanten bougainvillea kopen.

Een bougainvillea kopen is kiezen voor kleur

Wanneer u een bougainvillea gaat kopen, heeft u een ruime keuze. Wij bieden oranje, paarse en rode bougainvillea aan. De felle kleuren vallen meteen op. Maak een eenkleurig geheel met meerdere bougainvillea planten of kies voor een bonte mengeling aan kleuren en plaats verschillende bougainvillea planten door elkaar heen. Uiteraard kunt u uw bougainvillea bij andere exotische planten laten aansluiten. Kiest u voor een oleander in dezelfde kleur als uw bougainvillea of een stoere agave om een mooi contrast te vormen? Het kan allemaal. Aan u de keuze, wij hebben ze in voorraad!

Uw bougainvillea indoors plaatsen

Een bougainvillea plant doet het perfect buiten in de zomer. Echter in de winter moet u hem binnen halen, hij is niet winterhard. Kies een stijlvol houten wijnvat of een mooie bloemenbak in hardhout voor uw bougainvillea plant, zo krijgt hij nog meer klasse. Onze bloembakken zijn makkelijk te verplaatsen. Vermits uw bougainvillea indoors moet kunnen staan en u misschien niet de mogelijkheid heeft om hem te laten klimmen, hebben wij ook exemplaren in struikvorm. U kunt uw bougainvillea indoors ook een vaste plek geven in uw serre of wintertuin. In dat geval kiest u gerust een bougainvillea indoors die klimt. Bij de beschrijving die bij de plant hoort, leest u hoe u hem best verzorgt. Hij houdt van een zonnige plek en vanaf de lente kan hij buiten. Maar als de plant nog klein is, plaatst u voor een tijdje de bougainvillea indoors om hem nog even te laten acclimatiseren. De blaadjes van jonge plantjes zijn nogal gevoelig en houden niet van kou. Daarnaast geeft u de bougainvillea planten water en meststoffen zoals het bij elke plant op onze website beschreven is. U kunt zelfs proberen om zelf plantjes te kweken door te stekken. In vele gevallen lukt dit! U kunt best de bougainvillea klimplant regelmatig snoeien en in vorm knippen zoals u dat wenst. Zo houdt u hem fris en jong. En door een bougainvillea plant te snoeien loopt hij niet verder uit dan u dat zelf wenst.

Uw bougainvillea planten bij Tropic Trees bestellen

Onze bougainvillea planten zijn geselecteerd omwille van hun mooie kleuren. Maar wij kiezen ook de planten uit op hun sterkte. Wij gaan uitsluitend voor hoogwaardige soorten en kopen onze bougainvillea aan bij betrouwbare kwekers. Als u er aan denkt een bougainvillea te kopen, dan geven wij u nog meer informatie over de planten, de verzorging, de standplaats en hoe u uw bougainvillea indoors de beste plek kunt geven. Vraagt u gerust wat uw wilt weten. Wij zijn beschikbaar via telefoon. Of u stelt uw vragen aan een van onze chatmedewerkers. Uw bestelling is bij ons in goede handen. Wij verpakken de planten op een zeer degelijke manier zodat ze onderweg geen schade oplopen. Voor de betaling kiest u gewoon de betaalwijze die u wenst. Een bougainvillea kopen is een goede keuze. Wij doen er alles aan om u met deze prachtige plant te laten kennismaken!