• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Overige Magnolia
Toon filters
Filters
0
Onbeperkt
Toon resultaten

Magnolia


Tropic Trees

Over de Magnolia

Magnolia is de naam van het type geslacht van de Magnolia Familie. Het geslacht is in West-Europa niet inheems en is hier het bekendst vanwege de rijk bloeiende soorten en kruisingen die in veel tuinen en parken zijn aangeplant. De magnolia is een prachtige boom die oorspronkelijk uit delen van Azië en Amerika komt. Hij wordt gekenmerkt door zijn grote geurige bloemen, die bloeien in witte, roze en paarse tinten.

Zonliefhebber Magnolia, makkelijk in verzorging

Als standplaats kan zowel een zonnige of een half schaduwrijke plaats worden gekozen. Magnolia’s verdragen echter de volle zon alleen maar als de bodem voldoende en gelijkmatig vochtig is. Gelieve de boom niet plaatsen op het noordoosten van de tuin, de boom houd namelijk van zon. Door veel zon kan de magnolia ook goed bloeien, daarnaast houdt deze boom niet van veel wind.

De magnolia boom is een sterke struik die maar weinig verzorging nodig heeft. Regelmatig ieder jaar wat tuinturf of zelfgemaakte compost is wel voldoende. Omdat de magnolia geen echte stevige wortels heeft, is het gebruik van boompalen zeker aan te raden. Spit nooit in de grond rondom de magnolia voet, dan beschadig je al snel de wortels. Om de mooie, natuurlijke vorm van de magnolia te behouden, kun je hem beter niet teveel snoeien. Wil je de boom toch snoeien omdat je hem te groot vind worden? Dat kan prima na de bloei, begin juni is een goede tijd om te snoeien.

Tropic Trees

De verwachtingen van de Magnolia

Magnolia’s kunnen uitgroeien tot hoge bomen en de hoogte varieert van 3 tot 20 meter. Het duurt vrij lang voordat deze plant zijn definitieve hoogte bereikt. Een magnolia groeit circa 30 cm per jaar. Het eerste jaar moet de struik zich nog heel erg settelen, in het tweede jaar zal de struik sneller gaan groeien. De bloemen van een magnolia kunnen tot wel 40 cm groot worden. Bij sommige soorten blijven de bloemen 2 tot 4 dagen mooi, bij andere soorten wekenlang. De bloeitijd is verschillend per soort, maar zit tussen maart en mei.