• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Palmboom Trachycarpus Fortunei
Toon filters
Filters
0
Onbeperkt
Toon resultaten

Trachycarpus Fortunei

Chinese waaierpalm  1 / 2  Bezig met laden...
20 Producten
Trachycarpus Fortunei - ca. 120 cm
Trachycarpus Fortunei ca. 120 cm
100-120 cm
Winterhard
200-250 cm
Trachycarpus Fortunei - ca. 130 cm
Trachycarpus Fortunei ca. 130 cm
6 - 8 cm
100-150 cm
Winterhard
Meest verkocht Trachycarpus Fortunei - ca. 160 cm
Trachycarpus Fortunei ca. 160 cm
Winterhard
150-200 cm
Meest verkocht Trachycarpus Fortunei - ca. 190 cm
Trachycarpus Fortunei ca. 190 cm
20 - 30 cm
Winterhard
150-200 cm
Trachycarpus Fortunei - ca. 200 cm
Trachycarpus Fortunei ca. 200 cm
80-100 cm
Winterhard
200-250 cm
Trachycarpus Fortunei - ca. 250 cm
Trachycarpus Fortunei ca. 250 cm
50-60 cm
Winterhard
250-300 cm
Trachycarpus Fortunei - ca. 500 cm
Trachycarpus Fortunei ca. 500 cm
40-60 cm
Winterhard
400-500 cm

1.199,-

Bekijk product
   1  2  


Tropic Trees

Trachycarpus Fortunei, een bijzondere palmboom!

De bekendste palmboom van Europa, Trachycarpus fortunei, vindt zijn oorsprong in de bergachtige gebieden van west,-zuid-en midden China. Met zijn ruige, vezelige stam, die in het algemeen dunner is dan bovenaan geeft de palm een goede indruk. Het blad is diep-groen en grotere bladen krijgen hangende punten. De vacht laat z’n groei verleden zien door eerder afgeknipte takken die wat uitsteken, dit maakt het een bijzondere palm.

Wat is de beste plek voor de Trachycarpus Fortunei?

Wilt u een Trachycarpus fortunei kopen? Denk dan aan de standplaats van de palm. De fortunei palm groeit het best op een beschutte plek in de halfschaduw of de volle zon. De palm het liefst dus op een beschutte plek plaatsen, zo bescherm je de palm tegen noorden-en oostenwind. In principe zou de palm overal kunnen staan mits de grond goed gedraineerd is. De palm groeit vrijwel in elke grondsoort, je moet hem niet te diep planten. Trachycarpus fortunei wortelt oppervlakkig waardoor hij zich gemakkelijk laat verplanten. De palm houdt er echter niet van om verplant te worden. 

Tropic Trees

Hoe verzorg ik de Trachycarpus Fortunei?

In de winterperiode in de kou kan een trachycarpus fortunei wel een week zonder water, en dan moet hij niet teveel krijgen zelfs. Maar hoe warmer en hoe meer zonlicht, hoe meer water de palm nodig heeft. Bij warme dagen, vooral als de palm in een pot staat is dagelijks een flinke scheut water nodig. De palm kan in pot of volle grond staan. De grond mag absoluut niet uitdrogen in de zomer. Zorg altijd dat het water goed weg kan en gebruik bij het planten mediterrane potgrond. In de winter is het juist wat beter om de grond droger te houden. De palm trachycarpus is de meeste bekende winterharde palmboom in Nederland. Dit komt doordat ze erg vorstbestendig zijn en makkelijk 10-13 graden onder nul kunnen verdragen. Het hele jaar door kunnen de bladeren van de palm dor worden. Zodra ze te dor zijn om de palm nog mooi te laten lijken, kunnen ze bij de stam afgeknipt worden met een snoeischaar. Op deze manier vormt de palm zijn stam. 

Hoe groot wordt de Trachycarpus Fortunei?

Bent u van plan de palm Trachycarpus Fortunei te kopen? Wij raden het aan, de palm heeft een langere stam en groeit snel. Hij groeit tot wel tien centimeter per jaar. De palm kan tot wel 10 meter hoog worden en wordt maximaal 3 meter breed maar in Nederland worden ze soms niet hoger dan 2 meter, tenzij ze geïmporteerd worden en een bijzonder traject zijn ondergaan om aan ons klimaat te wennen. Vanaf maart tot juli zal de trachycarpus fortunei beginnen te bloeien. Hij laat dan gele trossen uit zijn kern komen bovenaan, die er uniek uitzien. Die trossen zitten vol met zaadjes. In het voorjaar verschijnen dus trossen bloemen. De palm is tweehuizig, er zijn dus mannelijke bloemen (gele) en vrouwelijke bloemen (groene). We raden je aan om de palm buiten te zaaien rond het voorjaar. Binnenshuis maakt de periode niet uit.