• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Palmboom Trachycarpus Fortunei - Chinese waaierpalm ca. 170 cm
Trachycarpus Fortunei Chinese waaierpalm ca. 170 cm

Trachycarpus Fortunei Chinese waaierpalm ca. 170 cm

Deze palmboom staat ook wel bekend als de Chinese Waaierpalm en is uitermate geschikt voor het Nederlandse klimaat. Deze palm heeft meerdere stammen. De Palm heeft een hoogte van 170 cm inclusief pot.

  • Gratis verzonden en snel in huis
  • Onafhankelijke kopersbescherming
  • 15 jaar ervaring en eigen import
249,-
Vaste lage prijs
Of 83,00 in 3 termijnen 0% rente
Toeslag 39,95
Levertijd 1-3 werkdagen
Trusted Shops
Productomschrijving

Ben je op zoek naar een winterharde palmboom? De Trachycarpus Fortunei komt oorspronkelijk uit het bergachtige gedeelte van China waar sneeuw en vorst regelmatig voorkomen. Ons klimaat is hierdoor zeer geschikt voor deze Palmboom. De Trachycarpus heeft grote waaiervormige bladeren met een vezelige stam. Deze palmboom is verkrijgbaar in verschillende stamhoogtes.

Winterhard
De Trachycarpus Fortunei is in de volle grond winterhard tot -18 en in bak tot -10. Deze palmboom kun je zonder problemen in de winter buiten laten staan. Bij zeer strenge vorst kan de palmboom afgedekt worden met een winterhoes.

Standplaats Trachycarpus Fortunei
De Trachycarpus Fortunei staat het liefst op een zonnige plek in de tuin. Deze palmboom doet het erg goed in de volle grond, maar in pot is ook geen enkel probleem.

Onderhoud Trachycarpus Fortunei
De Trachycarpus Fortunei heeft weinig onderhoud nodig. Bij deze palmboom groeien er continu nieuwe bladeren uit de kruin. Als de bladeren lang genoeg zijn beginnen ze te hangen. De onderste bladeren worden op een gegeven moment bruin en kunnen weggeknipt worden. Het wegknippen van deze bladeren kun je het beste doen in het voorjaar of in de zomer.

Waterbehoefte
Het is belangrijk dat de Trachycarpus Fortunei niet uitdroogt. Op de warme dagen kan de palmboom elke dag wel wat water gebruiken. Let er wel op dat de boom niet teveel water krijgt. Bij teveel water worden de punten van de palmboom bruin of zwart. Door regelmatig je vinger in de aarde te steken krijg je een goed beeld of de boom nog vochtig genoeg is en niet te droog staat.

Snoeien
Bij de Trachycarpus Fortunei kunnen de onderste bladeren weggeknipt worden die bruin of niet meer mooi zijn. Deze bladeren kunnen het beste wegknipt worden in het voorjaar of in de zomer.

Voeding
Extra voeding bevordert de groei van de palmboom en zorgt voor mooie groene bladeren. De palmboom heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober. Wij adviseren om deze voeding te gebruiken.

Kwaliteitsgarantie
Tropictrees selecteert zijn planten zelf bij de kweker. Kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid staan bij ons centraal. Het blijft een natuurproduct waardoor het altijd iets kan afwijken van de foto’s. Wij zijn geregistreerd bij NAK Tuinbouw onder nr. 91500

Alles wat je wil weten
Onderhoud
Weinig
Bloeiperiode
Voorjaar
Winterhard tot °C
tot °C-18
Stamhoogte
40cm
Giftig
Nee
Standplaats
Volle zon
Waterbehoefte
Gemiddeld
Voeding
Ja
Eetbaar
Nee
Hoogte
150-200 cm
Geschikt voor binnen
Nee
Snoeien
Voorjaar
Vruchten
Ja
Winterhard
Ja
Potmaat
40cm
Groenblijvend
Ja
Gewicht
40kg
Trachycarpus Fortunei - Chinese waaierpalm ca. 170 cm
249,- Prijs per stuk