• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Palmboom Yucca Rostrata
Toon filters
Filters
0
Onbeperkt
Toon resultaten

Yucca Rostrata

Palmlelie

Bezig met laden...
6 Producten
Beste keuze Palmboom - Yucca Rostrata
Palmboom - Yucca Rostrata
Palmboom Yucca Rostrata
Winterhard
50-100 cm
Palmboom - Yucca Rostrata
Palmboom Yucca Rostrata
Winterhard
200-250 cm
Palmboom - Yucca Rostrata
Palmboom Yucca Rostrata
90cm
250-300 cm

2.500,-

Bekijk product
Palmboom - Yucca Rostrata
Palmboom Yucca Rostrata
Winterhard
200-250 cm

1.950,-

Bekijk product
Palmboom - Yucca Rostrata
Palmboom Yucca Rostrata
Winterhard
100-150 cm

Tropic Trees

De Yucca Rostrata is de perfecte plant voor jou!

Yucca rostrata, ook wel snavelige yucca genoemd. Het is een boomachtige plant die behoort tot het geslacht yucca. De plant komt uit het noordoosten van Mexico en het westen van Texas. De plant heeft lange groengrijze bladeren en een mooie en kenmerkende stam. De plant wordt ook wel palmlelie genoemd omdat de yucca rostrata in het voorjaar lange grote bloemtrossen krijgt, de bloemen zijn wit van kleur.

Hoe plaats ik de Yucca Rostrata in mijn tuin?

De plant komt van nature voor op zonnige en droge plaatsen. Plaats de plant op een plek met veel zonlicht, daar houd de yucca van. Het liefst op een plek waar de palmplant ongeveer 5 uur zonlicht krijgt. De bladeren blijven namelijk mooi bij voldoende zonlicht maar pas in het begin wel op met direct zonlicht. De plant wordt namelijk opgekweekt onder gefilterd licht. Over het algemeen doet de plant het ook op een plek met lichte schaduw. De plant kan zowel binnen als buiten staan. De yucca rostrata is winterhard, hij kan tot wel 20 graden onder nul aan, alleen als hij in de pot blijft staan moet hij bij strenge vorst worden ingepakt.

Tropic Trees

De verzorging van jouw Yucca Rostrata

Ben je van plan om de yucca rostrata te gaan kopen? Lees dan hieronder hoe je de plant het beste kan verzorgen. Het is belangrijk dat je hem regelmatig water geeft, al heeft de plant niet zoveel water nodig per keer. De plant heeft weinig water nodig doordat het een langzame groeier is en simpelweg weinig verbruikt. Dit gaat om de zomerperiode, in de winter is het belangrijk dat de grond weer helemaal droog is voordat je hem weer water geeft. Eens in de paar weken water geven in de winter is dus voldoende. In het voorjaar met mate bemesten met kunstmest korrels, geef in de winter nooit voeding. Ondanks dat de yucca winterhard is moet je er wel opletten dat hij droog staat, als er namelijk vocht bij komt dan kan het zijn dat de plant rottingsverschijnselen met zich meebrengt in het voorjaar.

Hoe groeit de Yucca Rostrata?

Het is een zeer exclusieve plant afkomstig uit het noorden van Mexico. De yucca rostrata plant groeit daar op grote hoogte in de bergen. De stam groeit tot ongeveer 2 cm per jaar en de planten zijn afhankelijk van hun lengte tussen de 15 en wel 40 jaar oud. De yucca rostrata groeit niet extreem snel, alleen in de lente en zomer zullen de bladeren wat voller worden, het is niet nodig om de plant elk jaar te verpotten. In de meeste gevallen is het goed om de plant eens in de drie jaar te verpotten. De yucca rostrata plant kan soms wel 2,5 meter hoog worden. De plant is zowel voor mens als dier giftig.