• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Palmboom Phoenix Canariensis
Toon filters
Filters
0
Onbeperkt
Toon resultaten

Phoenix Canariensis

Canarische dadelpalm
Tropic Trees

Phoenix canariensis, de Canarische palm voor jouw tuin

De phoenix canariensis is bij ons te koop en is afkomstig van de Canarische eilanden. Vandaar ook de naam Canarische dadelpalm. Het is een bijzonder sierlijke palm met geveerd blad. Na enkele jaren gaat deze palm ook bloeien. De palm krijgt dan hangende trossen met crème achtige bloemen, na het bloeien krijgt hij ook eetbaar rood-geel fruit.

Waar zet ik mijn phoenix canariensis neer?

Waar kan je de Canarische dadelpalm het beste neerzetten? Plaats de plant op een zonnige standplaats. Het blad kan namelijk tegen direct zonlicht, zelfs buiten kan de palm in de volle zon staan. In eerste instantie kan het oude blad wel verbanden maar het nieuwe blad kan prima tegen het directe zonlicht. De phoenix palm kan je in de zomer het best buiten zetten, dit is namelijk goed voor zijn gezondheid. De plant is winterhard maar let echter wel op bij periodes met aanhoudende vorst, dan zou je hem beter even binnen kunnen halen. Wil je de palm binnen neerzetten? Dan is het handig om de phoenix plant 1 tot 2 meter voor het raam te zetten op het zuiden. Zodat de palm minimaal 5 uur direct zonlicht ontvangt, als hij te donker staat dan zal de phoenix canariensis geen nieuw blad aanmaken.

Tropic Trees

Hoe verzorg ik de phoenix canariensis?

De phoenix palm heeft veel water nodig. De phoenix canariensis heeft meerdere keren per week water nodig, in de winter minstens één keer per week. Het is van groot belang dat je de grond continue vochtig houdt, één of twee keer uitdrogen kan er al voor zorgen dat de palm een stuk minder mooi wordt. Zorg er wel voor dat je niet teveel water geeft en de wortels in een laag water komen te staan, dit kan namelijk zorgen voor wortelrot. Als de palm buiten staat heeft de palm meer water nodig dan binnenshuis. 

Hoe hoog wordt de phoenix canariensis?

In de natuur kan de phoenix canariensis palm achttien meter hoog worden met zo’n honderd bladeren in de kruin. De groeisnelheid in Nederland hangt af van de leefomgeving en de verzorging. In Nederland wanneer goed verzorgd is kan hij als volwassen palm wel 30 centimeter groeien. Jongere dadelpalmen groeien minder snel, van 3 tot 20 centimeter per jaar. Verder bloeit de palm in de maanden februari tot juni, waarin hij crème achtige tot gele bloemen krijgt. Op de canarische eilanden kan de phoenix plant wel 13 meter hoog worden. Maar in Nederland blijven ze vaak kleiner, slechts enkele meters hoog worden ze hier.