• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Overige Toscaanse Jasmijn
Toon filters
Filters
0
Onbeperkt
Toon resultaten

Toscaanse JasmijnBezig met laden...
5 Toscaanse Jasmijnen
Toscaanse Jasmijn - ca. 120 cm
Toscaanse Jasmijn ca. 120 cm
Winterhard
100-150 cm
Toscaanse Jasmijn - ca. 140cm
Toscaanse Jasmijn ca. 140cm
Winterhard
100-150 cm
Toscaanse Jasmijn - ca. 160 cm
Toscaanse Jasmijn ca. 160 cm
Winterhard
150-200 cm
Toscaanse Jasmijn - ca. 180cm
Toscaanse Jasmijn ca. 180cm
Winterhard
150-200 cm
Toscaanse Jasmijn - ca 200cm
Toscaanse Jasmijn ca 200cm
Winterhard
200-250 cm

Tropic Trees

Kenmerken van de Toscaanse Jasmijn

Toscaanse Jasmijn (Trachelospermum jasminoides), ook wel sterjasmijn of klimplant genoemd is een uitbundig bloeiende jasmijn met een heerlijk geurende witte bloemen. Die bloemen groeien jaarlijks aan de sterjasmijn, het heeft een sterke vanille geur. 

De Toscaanse Jasmijn houdt van een vrij zonnige maar zeker warme standplaats. Ze staat bij voorkeur wat beschut en in elk geval in goed doorlaatbare voedselrijke grond, plaats de toscaanse jasmijn ook het liefst uit de wind. Een sterjasmijn wordt meestal gebruikt om tegen een schutting of pergola te plaatsen. Als je de jasmijn in de volle grond plaats dan moet je de jasmijn tegen de muur op laten groeien of over de grond laten lopen. Als je de jasmijn in een pot of bak gaat planten, dan bij voorkeur tegen een rek plaatsen.

Wat je moet weten van de Toscaanse Jasmijn

Wanneer je de jasmijn net geplant hebt dan moet je de plant voorzien van water. Is het droog weer, dan geef je regelmatig water aan de jasmijn. Als het regenachtig weer is dan krijgt de jasmijn voldoende water en hoef je geen extra water te geven natuurlijk. De wortels van de jasmijn kunnen niet constant onder water staan, zorg voor een goede afvoer van grond. In de winter terughoudend zijn met water geven. 

De toscaanse jasmijn groeit traag maar kan toch een hoogte van ongeveer vijf meter bereiken. In het eerste jaar groeit de jasmijn vrij langzaam maar na enkele jaren kan hij tot wel 100 cm per jaar groeien. De toscaanse jasmijn bloeit op de jonge zijscheuten die ze vanaf het voorjaar maken. De bloei begint in juni en gaat eindeloos door, tot ver in de nazomer. De sterk geurende vanille bloemen groeien op de jonge zijscheuten, de uitgebloeide bloemen die vallen af.