• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Overige Oleander
Toon filters
Filters
0
Onbeperkt
Toon resultaten

Oleander


Tropic Trees

Afkomst van de Oleander

De Oleander is een plant uit de maagdenpalmfamilie. De oleander komt voor in het Middellandse Zeegebied, Zuid-Portugal en van Iran tot in Oost-Azië. Nerium oleander is de echte benaming van de oleander. Deze benaming is een samentrekking van Olea of olijf en andreios of mannelijk, krachtig.
​​

Wat moet je weten over de Oleander

De oleander is een plant die maar al te graag in de zon staat en daarom is deze plant ook vooral op warmere dagen in topvorm. Op een zonnige standplaats heeft de oleander namelijk de meeste bloemen. De standplaats moet het liefst wel beschut zijn tegen harde regen en wind. Als je de oleander in de halfschaduw zet dan zal hij eerder opschieten en slungelig worden. De oleander houdt wel van een hoge vochtigheidsgraad. Deze plant is niet winterhard, houd er dus rekening mee de oleander in bak/pot of kuip te planten omdat deze ‘s winters naar binnen verplaatst moet worden. De plant kan niet meer aan dan -5 graden Celsius. 

De grond moet voedzaam en het liefst kleihoudend zijn. Geef in de winter de plant spaarzaam water. Een oleander heeft altijd veel dorst. Dagelijks flink gieten met lauw water wordt erg gewaardeerd, evenals een regelmatige gift van kleine beetjes gedroogde koemest of kuipplantenmest. Gebruik altijd lauw water om de oleander water te geven. Als je de plant met te koud water begiet, krijgen ze lichtgroene bladeren. 
 

Tropic Trees

Kenmerken van de Oleander

De oleander kan ongeveer tot 3 meter worden in de lengte en breedte. De leerachtige bladeren kunnen tot 15 cm lang worden. De geurende vanille bloemen hebben een diameter tussen 3 en 5 cm. Gewone (volgroeide) oleanders hebben een hoge groeisnelheid. Als de plant zich in gunstige omstandigheden bevindt kan hij per jaar wel 50 tot 70 cm of meer groeien. De oleander bloeit van juli tot september met enkele of dubbele bloemen van 3 tot 4 cm groot. Als de oleander echt groot is geworden dan zal een snoeibeurt onvermijdelijk worden. De beste periode om je oleander te snoeien is eind februari/begin maart.