• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Palmboom Palmboom - Phoenix Canariensis
Palmboom Phoenix Canariensis

Palmboom Phoenix Canariensis

Deze Palmboom, ook wel bekend als de Canarische Dadelpalm of Phoenix Canariensis heeft een stamhoogte van 20-30 cm en een totale hoogte van ca. 200 cm inclusief pot.

  • Gratis verzonden en snel in huis
  • Onafhankelijke kopersbescherming
  • 15 jaar ervaring en eigen import
Maak je bestelling compleet
Voeding - 250g
Voeding - 250g
€ 7,50
199,-
Vaste lage prijs
Of 66,33 in 3 termijnen 0% rente
Bestellen
Toeslag 39,95
Levertijd 1 - 3 werkdagen
Trusted Shops
Productomschrijving

Ben je op zoek naar een palmboom die meteen een tropische sfeer geeft? De Phoenix Canariensis staat ook wel bekend als de Canarische Dadelpalm en wordt steeds populairder. Deze palmboom wordt gekenmerkt door zijn mooie grote bladeren. De stam van deze palmboom wordt pas na een paar jaar zichtbaar als die groot genoeg is. Deze palmboom is een echte sfeermaker!

Winterhard
De Phoenix Canariensis is matig winterhard en moet je bij vorst laten overwinteren op een vorstvrije en lichte plek. Het is ook verstandig om deze palmboom in een pot te zetten zodat het eenvoudig verplaatst kan worden in de winter.

Standplaats Phoenix Canariensis
De Phoenix Canariensis is een plant die van warmte houdt. Deze palmboom kan het beste in de volle zon gezet worden.  

Onderhoud Phoenix Canariensis
De Phoenix Canariensis is een onderhoudsvriendelijke palmboom die weinig onderhoud nodig heeft. Bij deze palmboom groeien er continu nieuwe bladeren uit de kern, als die bladeren lang genoeg zijn beginnen ze te hangen.

Waterbehoefte
De Phoenix Canariensis heeft veel water nodig, het is belangrijk dat de boom niet uitdroogt. In de zomermaanden kan de Phoenix elke dag wel wat water gebruiken. Let er wel op dat de boom niet teveel water krijgt. Bij teveel water worden de punten van de palmboom bruin of zwart. Bij te weinig water gaan de bladeren hangen. Door regelmatig je vinger in de aarde te steken krijg je een goed beeld of de boom nog vochtig genoeg is en niet te droog staat.

Snoeien
Bij de Phoenix Canariensis hoeven alleen de onderste bladeren weggeknipt te worden die bruin of niet meer mooi zijn. Deze bladeren kun je het beste wegknippen in het voorjaar of in de zomer.

Voeding
Extra voeding bevordert de groei van de palmboom en zorgt voor mooie groene bladeren. De palmboom heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober. Wij adviseren om deze voeding te gebruiken.

Kwaliteitsgarantie
Tropictrees selecteert zijn planten zelf bij de kweker. Kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid staan bij ons centraal. Het blijft een natuurproduct waardoor het altijd iets kan afwijken van de foto’s. Wij zijn geregistreerd bij NAK Tuinbouw onder nr. 91500

Alles wat je wil weten
Winterhard tot °C
tot °C-4
Standplaats
Volle zon
Hoogte
200-250 cm
Winterhard
Nee
Stamomvang
50-60 cm
Palmboom - Phoenix Canariensis
199,- Prijs per stuk
Bestellen
Bestellen