• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home agave plant
Toon filters
Filters
0
Onbeperkt
Toon resultaten

agave plantBezig met laden...
1 Product

Een agave plant, stoer, mysterieus en stijlvol

De agave plant is een succulente plant. Hij slaat zijn voedsel en vocht op in zijn bladeren. Daardoor zijn de bladeren van een agave plant dik en vlezig. Ze zien er niet echt uit als bladeren, maar zijn eerder dikke lange schijven en meestal met stekels aan de zijkant. Agaves groeien traag en het duurt soms heel lang vooraleer ze gaan bloeien. Als u een agave plant bekijkt, dan moet u toegeven dat het een mysterieuze uitstraling heeft. En dit is nu juist wat een agave zo aantrekkelijk maakt. Als u in uw tuin een zuiderse sfeer wilt creëren zoals wij die in onze landen niet kennen, dan moet u zeker enkele agaves kopen.
 

Een agave kopen? Wij hebben diverse agave soorten

Onze agave planten variëren van 50 tot 70 cm. Sommige agave soorten hebben brede dikke bladeren, andere hebben lange puntige blaadjes. Bij de ene agave reiken de bladeren recht omhoog, bij de andere waaieren de blaadjes open tot een heuse bolvormige plant. Er zijn agave soorten die de bodem onder de plant bijna helemaal bedekken. Andere agaves staan op een klein stammetje. Qua kleur bieden wij ook verschillende variëteiten aan. U kunt kiezen voor lichtgroen, vaalgroen, helder groen of donkergroen. Of u kiest voor een tweekleurige agave. De bladeren van deze laatste vertonen licht- en donkergroene strepen. De blauwe agave ziet er dan weer echt blauw uit. Het is een bijzondere categorie van agaves. In Mexico wordt hij gebruikt voor het maken van Tequila. Er bestaan agave soorten met stekels en zonder stekels op de bladeren. Een agave zonder stekels is bijvoorbeeld ideaal voor gezinnen met kleine kinderen.
 

Waar komt uw agave plant het best tot zijn recht?

Uw agave blijft de eerste jaren ongeveer zoals u hem hebt aangekocht. Andere planten bloeien, groeien en de bladeren vallen af in de herfst. Dit is helemaal niet het geval bij een agave. Een agave kopen betekent dan ook dat u jaren lang een statische plant heeft. Dit is perfect als u een strakke tuin heeft waar u weinig onderhoud aan heeft. Wilt u echter een meer levendige tuin, dan combineert u uw agaves met andere planten en bomen. Kies bijvoorbeeld voor kleine struiken zoals de paradijsvogelbloem, een druivenstruik of een kleine vijgenboom. Wilt u uw agave eerder met bomen combineren? Dan kan dit bijvoorbeeld met een olijfboom, een palmboom of met citrusbomen zoals een citroenboompje, sinaasappelboom of mandarijnenboompje. Let goed op: de agave plant is niet winterhard! Kijk ook voor elke plant en boom die u met uw agave combineert hoe het zit wet de winterhardheid. Laat de niet-winterharde exemplaren gewoon in hun pot staan en zet ze tijdens de winter binnen. Een agave kopen betekent dan ook dat u flexibel met uw tuin kunt omspringen. Telkens als u in de lente uw planten terug buiten haalt, kunt u uw potplanten en uw verschillende agave soorten anders schikken en u krijgt een totaal andere tuin. Kies hierbij nog enkele mooie bloempotten, bakken of houten wijnvaten en uw agaves komen helemaal tot hun recht! U vindt deze bij onze overige producten.
 

Een agave kopen bij ons is kiezen voor klasse

Al onze agave soorten zijn geteeld door ervaren en gedreven kwekers. Wij zoeken telkens weer naar nieuwe agave soorten die elke keer weer een andere uitstraling aan de tuin geven. Kijk regelmatig naar ons assortiment agaves. Ons aanbod wordt op geregelde tijdstippen uitgebreid. Wenst u een agave te kopen? Bestel bij ons en u bent zeker van kwaliteit. U betaalt met de betaalmethode die u het beste past. Uw agave staat binnen enkele dagen al bij u thuis!


Meest gestelde vragen