• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home blauwe agave
Toon filters
Filters
0
Onbeperkt
Toon resultaten

blauwe agaveBezig met laden...
1 Product

Kies voor een unieke plant, de blauwe agave

De blue agave is van oorsprong een Midden-Amerikaanse agavesoort. Hij is vooral bekend in Mexico, waar men van de blauwe agave Tequila maakt. Hij staat er ook bekend als een dorstlessende plant. Deze soort agave heeft een heldere grijsblauwe kleur. Als het zonlicht op de bladeren schijnt, straalt hij een zeer zuiderse sfeer uit. Ze behoren tot de groep van agaves en het zijn vetplanten of ook succulenten genoemd. Ze slaan hun voedselreserves op in hun bladeren. De bladeren zijn dan ook dik en vlezig en vertonen stekels aan de zijkanten. Agaves groeien niet snel en dragen slechts na vele jaren bloemen. Maar dit kan ook een groot voordeel zijn in uw tuin. Ze zullen bijvoorbeeld geen andere planten overwoekeren en ze kunnen heel lang blijven staan in de pot waarin u ze heeft aangekocht. Ze zijn ideaal voor als u regelmatig uw tuin anders wilt gaan inrichten. U plaatst ze gewoon waar u maar wilt.
 

De blauwe agave, een makkelijke plant

Net als andere agaves is de blue agave makkelijk te houden. U geeft ze regelmatig water, maar niet te veel. Agaves houden niet van ‘natte voetjes’. In de winter is benevelen vaak voldoende. De bladeren van de agave nemen vocht op door hun huidmondjes. Ze houden van licht en warmte. Een ideale standplaats is bijvoorbeeld tegen een muur op het zuiden, in een serre of achter het raam van een aanbouw. Verder hoeft u niet veel te doen. Let goed op de temperatuur, een blauwe agave is niet winterhard. Maar als u voor een agave kiest, hebt u hoogst waarschijnlijk een voorkeur voor exotische planten die uit droge en warme streken komen. Dan weet u ook dat meerdere planten in de winter binnen moeten overleven en voorziet u waarschijnlijk wel een plek hiervoor. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor bepaalde citrusbomen of andere planten uit ons aanbod. Bij elke plant vindt u de winterhardheid. Als u dit in acht neemt, gaan agaves tientallen jaren mee.
 

Creëer een zuiderse plek met uw blue agaves

Een blauwe agave is makkelijk te combineren met andere exotische planten. Als u het in de kleur grijsblauw wilt houden, dan zijn bijvoorbeeld olijfbomen zeer geschikt. Wilt u een contrast met uw blauwe agave maar toch in de groene tinten blijven? Dan raden wij u vijgenbomen, druiven en palmbomen aan. Wanneer u voor bloemen gaat die een groot contrast vormen met uw stoere blue agave, dan vindt u in ons assortiment onder meer paradijsvogelbloemen, oleanders en bougainvillea. Elke agave en elke plant die u met uw agave combineert, heeft een eigen karakter. Wanneer u een mengeling maakt van al deze tropische plantensoorten, krijgt u een schitterende zuiderse tuin met de allures van een zuiders park. Heeft u toch nog een leeg plekje? Wij hebben een enorm groot aanbod aan goedkope planten die er allemaal even exotisch uitzien. Maak uw keuze!
 

Een blauwe agave kopen, wij helpen u hiermee!

Een blue agave is altijd een aanwinst voor uw tuin. Misschien bent u niet zeker welk type agave u zou kiezen: een gewone agave of een blue agave, een grote of een kleine agave, een met brede of met smalle blaadjes. Contacteer ons via telefoon of stel uw vragen aan onze chatmedewerkers. Stijl en uitstraling zijn belangrijk, en ook het combineren met andere soorten planten is een kunst. Wij helpen u graag verder. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt, krijgen wij van u uw bestelling. Wij verpakken de planten zeer goed zodat ze ongeschonden geleverd worden. U laat ons weten op welk adres wij ze moeten afleveren. De betaling gebeurt zoals u dat wilt, met de betaalmethode naar keuze. En wist u ook dat u garantie op onze planten krijgt? U kunt retourneren. Ga daarvoor kijken naar onze algemene voorwaarden. Wij leveren de beste kwaliteit en maken van uw tuin een plek waar u graag vertoeft!


Meest gestelde vragen