• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Palmboom Palmboom - Cycas Revoluta
Palmboom Cycas Revoluta

Palmboom Cycas Revoluta

Deze Palmboom, ook wel bekend als de Sagopalm of Vredespalm heeft een stamhoogte van 10 cm en een totale hoogte van ca. 75 cm inclusief pot.

  • Gratis verzonden en snel in huis
  • Onafhankelijke kopersbescherming
  • 15 jaar ervaring en eigen import
Maak je bestelling compleet
Voeding
Voeding
€ 7,50
74,95
Vaste lage prijs
Of 24,98 in 3 termijnen 0% rente
Bestellen
Verzendkosten Gratis verzending
Levertijd 1 - 3 werkdagen
Trusted Shops
Productomschrijving

Ben je op zoek naar een unieke palmboom die meteen een leuke sfeer geeft? De Cycas Revoluta staat ook wel bekend als de sagopalm of als Palmvaren en groeit in ons klimaat erg goed. Deze palmboom wordt gekenmerkt door zijn mooie groene bladeren. Deze palmboom geeft 1x per jaar nieuw blad, dit ziet er erg indrukwekkend uit!

Winterhard
De Cycas Revoluta is matig winterhard en moet bij vorst overwinteren op een vorstvrije en lichte plek. Het is ook verstandig om deze palmboom in een pot te zetten zodat het eenvoudig verplaatst kan worden in de winter.

Standplaats Cycas Revoluta
De Cycas Revoluta is een plant die van warmte houdt. Deze palmboom kan het beste in de volle zon gezet worden. Het is wel belangrijk om de Cycas te laten acclimatiseren, als de palmboom direct in de volle zon gezet wordt, dan kunnen de bladeren verbranden.

Onderhoud Cycas Revoluta
De Cycas Revoluta is een onderhoudsvriendelijke palmboom die weinig onderhoud nodig heeft. Bij deze palmboom groeit er 1x per jaar nieuwe blad uit de kern, als die bladeren lang genoeg zijn beginnen ze te hangen.

Waterbehoefte
De Cycas Revoluta heeft niet veel water nodig en is hier erg gevoelig voor. De waterbehoefte is afhankelijk van de grote van de palm en het weer. Het is raadzaam om de cycas pas water te geven als de grond droog is. Als de grond na een week nog steeds vochtig is, dan heeft de Cycas teveel water gehad. Op het moment dat de Cycas nieuw blad geeft is de waterbehoefte iets meer. Als de Cycas teveel water krijgt, dan wordt het blad geel.

Snoeien
Bij de Cycas Revoluta hoeven alleen de onderste bladeren weggeknipt te worden die bruin of niet meer mooi zijn. Deze bladeren kun je het beste wegknippen in het voorjaar of in de zomer.

Voeding
Extra voeding bevordert de groei van de palmboom en zorgt voor mooie groene bladeren. De palmboom heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober. Wij adviseren om deze voeding te gebruiken.

Kwaliteitsgarantie
Tropictrees selecteert zijn planten zelf bij de kweker. Kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid staan bij ons centraal. Het blijft een natuurproduct waardoor het altijd iets kan afwijken van de foto’s. Wij zijn geregistreerd bij NAK Tuinbouw onder nr. 91500

Alles wat je wil weten
Winterhard
Nee
Potmaat
27 cm
Giftig
Nee
Bloemen
Nee
Winterhard tot °C
tot °C-4
Stamhoogte
10-15 cm
Eetbaar
Nee
Standplaats
Half Schaduw
Waterbehoefte
Gemiddeld
Snoeien
Gehele jaar
Vruchten
Nee
Hoogte
50-100 cm
Geschikt voor binnen
Ja
Onderhoud
Gemiddeld
Bloeiperiode
Voorjaar
Groenblijvend
Ja
Gewicht
10 kg
Palmboom - Cycas Revoluta
74,95 Prijs per stuk
Bestellen
Bestellen