• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
Home Vijgenboom Vijgenboom - Ficus Carica
Vijgenboom Ficus Carica

Vijgenboom Ficus Carica

Deze vijgenboom staak ook wel bekend als de Ficus Carica en heeft een van 20-30 cm met een totale hoogte van ca. 220 cm inclusief pot. De vijgenboom geeft een zoete donkere vijgen die heerlijk smaken.

  • Gratis verzonden en snel in huis
  • Onafhankelijke kopersbescherming
  • 15 jaar ervaring en eigen import
Maak je bestelling compleet
Voeding
Voeding
€ 7,50
299,-
Vaste lage prijs
Of 99,67 in 3 termijnen 0% rente
Bestellen
Toeslag 29,95
Levertijd Vandaag besteld, morgen verstuurd
Trusted Shops

Wil je de boom zelf uitkiezen? Whatsapp ons en wij zullen een aantal foto’s van verschillende bomen sturen. 0619245428

Productomschrijving

Altijd al een vijgenboom in je tuin willen hebben? De vijgenboom is een inheemse boom die oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en West-Azië komt. De vijgen worden tegenwoordig wereldwijd gekweekt en is een veelzijdige vrucht die om verschillende manieren gegeten kan worden. De vijgenboom staat bekend om zijn mooie brede kroon van bladeren en is winterhard.

Winterhard
De vijgenboom is zeer winterhard en kan in de volle grond temperaturen van -18 verdragen. In de pot kan het tot een temperatuur van -10. Dek bij strenge vorst de vijgenboom tijdig af met een winterhoes.  

Standplaats Ficus Carica
Een vijgenboom staat het liefst op een beschutte plek op het zuiden of in halfschaduw. Vijgenbomen hebben ook een voorkeur voor een goed gedraineerde, voedselrijke grond en vereisen voldoende water.

Onderhoud Ficus Carica
De Ficus Carica is een onderhoudsvriendelijke vijgenboom die weinig onderhoud nodig heeft. De vijgenboom hoeft ook niet vaak gesnoeid te worden.

Waterbehoefte
De Vijgenboom heeft veel water nodig en mag niet uitdrogen. In de zomermaanden heeft deze boom elke dag wel een goede scheut water nodig. Het leuke aan de vijg is dat je goed kunt zien als hij te weinig water krijgt. De bladeren beginnen meteen te hangen bij te weinig water, als je hem daarna weer genoeg water geeft zullen de bladeren weer “normaal” worden.

Snoeien
De vijgenboom hoeft eigenlijk niet gesnoeid te worden. De uitlopers kunnen indien gewenst teruggesnoeid worden, de winterperiode is hiervoor het meest geschikt als er geen vorst is. Eventuele dode takken kunnen er dan ook uitgeknipt worden.

Voeding
Extra voeding bevordert de groei van de vijgenboom en de vruchten. De vijgenboom heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober. Wij adviseren om deze voeding te gebruiken.

Kwaliteitsgarantie
Tropictrees selecteert zijn planten zelf bij de kweker. Kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid staan bij ons centraal. Het blijft een natuurproduct waardoor het altijd iets kan afwijken van de foto’s. Wij zijn geregistreerd bij NAK Tuinbouw onder nr. 91500

Alles wat je wil weten
Hoogte
200-250 cm
Stamomvang
20 - 30 cm
Winterhard
Ja
Winterhard tot °C
tot °C-16
Standplaats
Volle zon
Groenblijvend
Nee
Bloemen
Nee
Waterbehoefte
Veel
Vruchten
Ja
Eetbaar
Ja
Voeding
Ja
Gewicht
75 kg
Potmaat
45 cm
Giftig
Nee
Geschikt voor binnen
Nee
Onderhoud
Weinig
Snoeien
Winter
Vijgenboom - Ficus Carica
299,- Prijs per stuk
Bestellen
Bestellen