• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Vijgenboom Vijgenboom - Brown Turkey ca. 100 cm
Vijgenboom Brown Turkey ca. 100 cm

Vijgenboom Brown Turkey ca. 100 cm

Deze vijgenboom staak ook wel bekend als de Brown Turkey en heeft een stamomvang van 4-6cm met een totale hoogte van ca. 50-80 cm inclusief pot.

  • Gratis verzonden en snel in huis
  • Onafhankelijke kopersbescherming
  • 15 jaar ervaring en eigen import
Maak je bestelling compleet
Voeding - 250g
Voeding - 250g
€ 7,50
49,95
Vaste lage prijs
Of 16,65 in 3 termijnen 0% rente
Bestellen
Verzendkosten Gratis verzending
Levertijd 1 - 3 werkdagen
Trusted Shops
Productomschrijving

Altijd al een vijgenboom in je tuin willen hebben? De vijgenboom is een inheemse boom die oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en West-Azië komt. De vijgen worden tegenwoordig wereldwijd gekweekt en is een veelzijdige vrucht die op verschillende manieren gegeten kan worden. De vijgenboom staat bekend om zijn mooie brede kroon van bladeren en is winterhard.

Winterhard
De vijgenboom is zeer winterhard en kan in de volle grond temperaturen van -18 verdragen. In de pot kan het tot een temperatuur van -10. Dek bij strenge vorst de vijgenboom tijdig af met een winterhoes.  

Standplaats Ficus Carica
Een vijgenboom staat het liefst op een beschutte plek op het zuiden of in halfschaduw. Vijgenbomen hebben ook een voorkeur voor een goed gedraineerde, voedselrijke grond en vereisen voldoende water.

Onderhoud Ficus Carica
De Ficus Carica is een onderhoudsvriendelijke vijgenboom die weinig onderhoud nodig heeft. De vijgenboom hoeft ook niet vaak gesnoeid te worden.

Waterbehoefte
De Vijgenboom heeft veel water nodig en mag niet uitdrogen. In de zomermaanden heeft deze boom elke dag wel een goede scheut water nodig. Het leuke aan de vijg is dat je goed kunt zien als hij te weinig water krijgt. De bladeren beginnen meteen te hangen bij te weinig water, als je hem daarna weer genoeg water geeft zullen de bladeren weer “normaal” worden.

Snoeien
De vijgenboom hoeft eigenlijk niet gesnoeid te worden. De uitlopers kunnen indien gewenst teruggesnoeid worden, de winterperiode is hiervoor het meest geschikt als er geen vorst is. Eventuele dode takken kunnen er dan ook uitgeknipt worden.

Voeding
Extra voeding bevordert de groei van de vijgenboom en de vruchten. De vijgenboom heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober. Wij adviseren om deze voeding te gebruiken.

Kwaliteitsgarantie
Tropictrees selecteert zijn planten zelf bij de kweker. Kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid staan bij ons centraal. Het blijft een natuurproduct waardoor het altijd iets kan afwijken van de foto’s. Wij zijn geregistreerd bij NAK Tuinbouw onder nr. 91500

Alles wat je wil weten
Waterbehoefte
Veel
Snoeien
Winter
Vruchten
Ja
Winterhard
Ja
Geschikt voor binnen
Nee
Onderhoud
Gemiddeld
Bloeiperiode
Voorjaar
Winterhard tot °C
tot °C-18
Potmaat
30 cm
Giftig
Nee
Standplaats
Volle zon
Bloemen
Nee
Voeding
Ja
Stamhoogte
20 cm
Eetbaar
Ja
Hoogte
50-100 cm
Stamomvang
4 - 6 cm
Groenblijvend
Nee
Gewicht
10 kg
Vijgenboom - Brown Turkey ca. 100 cm
49,95 Prijs per stuk
Bestellen
Bestellen