• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
Home Palmboom Palmboom - Phoenix Roebelenii
Palmboom Phoenix Roebelenii

Palmboom Phoenix Roebelenii

Deze Palmboom, ook wel bekend als de Dwergdadelpalm -of Phoenix Roebelenii heeft een stamhoogte van 20-30 cm en een totale hoogte van ca. 120 cm inclusief pot.

  • Gratis verzonden en snel in huis
  • Onafhankelijke kopersbescherming
  • 15 jaar ervaring en eigen import
Maak je bestelling compleet
Voeding
Voeding
€ 7,50
99,95
Vaste lage prijs
Of 33,32 in 3 termijnen 0% rente
Bestellen
Verzendkosten Gratis verzending
Levertijd Vandaag besteld, morgen verstuurd
Trusted Shops
Productomschrijving

Ben je op zoek naar een palmboom die zowel binnen als buiten kan staan? De Phoenix Roebelenii staat ook wel bekend als de Dwergdadelpalm en blijft wat kleiner ten opizchte van de “normale” Dadelpalm. Het is een langzaam groeiende palm die het binnen ook goed doet. Ondanks dat deze palmboom langzaam groeit, kan die wel erg hoog worden.

Winterhard
De Phoenix Roebelenii is matig winterhard en moet je binnen laten overwinteren op een vorstvrije en lichte plek. Het is ook verstandig om deze palmboom in een pot te zetten zodat de gemakkelijk verplaatst kan worden in de winter.

Standplaats Phoenix Roebelenii
De Phoenix Roebelenii kan op meerdere plekken prima staan. De Phoenix doet het binnen prima, hij heeft dan wel genoeg licht nodig. Buiten kan die ook goed staan, dit kan in halfschaduw of in de volle zon.

Onderhoud Phoenix Roebelenii
De Phoenix Roebelenii is een onderhoudsvriendelijke palmboom die weinig onderhoud nodig heeft. Bij deze palmboom groeien er continu nieuwe bladeren uit de kern, als die bladeren lang genoeg zijn beginnen ze te hangen.

Waterbehoefte
De Phoenix Roebelenii heeft veel water nodig, het is belangrijk dat de boom niet uitdroogt. In de zomermaanden kan de Phoenix elke dag wel wat water gebruiken. Let er wel op dat de boom niet teveel water krijgt. Bij teveel water worden de punten van de palmboom bruin of zwart. Bij te weinig water gaan de bladeren hangen. Door regelmatig je vinger in de aarde te steken krijg je een goed beeld of de boom nog vochtig genoeg is en niet te droog staat.

Snoeien
Bij de Phoenix Roebelenii hoeven alleen de onderste bladeren weggeknipt te worden die bruin of niet meer mooi zijn. Deze bladeren kun je het beste wegknippen in het voorjaar of in de zomer.

Voeding
Extra voeding bevordert de groei van de palmboom en zorgt voor mooie groene bladeren. De palmboom heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober. Wij adviseren om deze voeding te gebruiken.

Kwaliteitsgarantie
Tropictrees selecteert zijn planten zelf bij de kweker. Kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid staan bij ons centraal. Het blijft een natuurproduct waardoor het altijd iets kan afwijken van de foto’s. Wij zijn geregistreerd bij NAK Tuinbouw onder nr. 91500

Alles wat je wil weten
Hoogte
100-150 cm
Stamhoogte
20-30 cm
Winterhard
Nee
Winterhard tot °C
tot °C-4
Standplaats
Volle zon
Groenblijvend
Ja
Bloemen
Nee
Waterbehoefte
Gemiddeld
Vruchten
Nee
Eetbaar
Nee
Voeding
Ja
Gewicht
20 kg
Potmaat
32 cm
Giftig
Nee
Geschikt voor binnen
Ja
Onderhoud
Gemiddeld
Snoeien
Gehele jaar
Palmboom - Phoenix Roebelenii
99,95 Prijs per stuk
Bestellen
Bestellen