• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Palmboom Palmboom - Chamaerops Humilis Cerifera
Palmboom Chamaerops Humilis Cerifera

Palmboom Chamaerops Humilis Cerifera

Deze Palmboom, ook wel bekend als de Europese Dwergpalm of Chamaerops Humilis Cerifera en heeft een totale hoogte van ca. 150 cm inclusief pot.

  • Gratis verzonden en snel in huis
  • Onafhankelijke kopersbescherming
  • 15 jaar ervaring en eigen import
Maak je bestelling compleet
Voeding
Voeding
€ 7,50
299,-
Vaste lage prijs
Of 99,67 in 3 termijnen 0% rente
Bestellen
Toeslag 39,95
Levertijd 1-3 werkdagen
Trusted Shops

Wil je de boom zelf uitkiezen? Whatsapp ons en wij zullen een aantal foto’s van verschillende bomen sturen. 0616158810

Productomschrijving

Altijd al een winterharde palmboom in je tuin willen hebben? Deze palmboom is bekend om zijn blauwe fronds en zijn wasachtige bladeren die deels of geheel beschreven zijn met wasachtige draden die zorgen voor een blauwachtige gloed. Deze palmboom komt van oorsprong uit Europa en is hierdoor erg geschikt voor ons klimaat. De bladeren van de Chamaerops Humilis Cerifera groeien dichter op elkaar waardoor het een groen geheel blijft. Het grote voordeel van deze Chamaerops Humilis is dat hij ook in half schaduw kan staan.

Winterhard
De Chamaerops Humilis is winterhard in de volle grond tot -14 en in pot tot -8. Deze palmboom kun je zonder problemen in de winter buiten laten staan. Indien het in de winter erg koud wordt kan de palmboom afgedekt worden met een winterhoes.

Standplaats Chamaerops Humilis
De Chamaerops Humilis kan zowel in de volle zon- als in half schaduw staan. Deze palmboom doet het erg goed in de volle grond, maar in pot is ook geen enkel probleem.

Onderhoud Chamaerops Humilis
De Chamaerops Humilis is een onderhoudsvriendelijke palmboom die weinig onderhoud nodig heeft. Bij deze palmboom groeien er continu nieuwe bladeren uit de kern, als die bladeren lang genoeg zijn beginnen ze te hangen. Als de onderste bladeren bruin of lelijk worden kunnen deze weggeknipt worden. De bladeren in de stam kunnen in het voorjaar en zomer weggeknipt worden.

Waterbehoefte
De Chamaerops Humilis heeft een redelijke waterbehoefte en het is belangrijk dat de boom niet uitdroogt. In de zomermaanden kan de Chamaerops Humilis elke dag wel wat water gebruiken. Let er wel op dat de boom niet teveel water krijgt. Bij teveel water worden de punten van de palmboom bruin of zwart. Bij te weinig water gaan de bladeren hangen. Door regelmatig je vinger in de aarde te steken krijg je een goed beeld of de boom nog vochtig genoeg is en niet te droog staat.

Snoeien
Bij de Chamaerops Humilis hoeven alleen de onderste bladeren weggeknipt te worden die bruin of niet meer mooi zijn. Deze bladeren kun je het beste wegknippen in het voorjaar of in de zomer.

Voeding
Extra voeding bevordert de groei van de palmboom en zorgt voor mooie groene bladeren. De palmboom heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober. Wij adviseren om deze voeding te gebruiken.

Kwaliteitsgarantie
Tropictrees selecteert zijn planten zelf bij de kweker. Kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid staan bij ons centraal. Het blijft een natuurproduct waardoor het altijd iets kan afwijken van de foto’s. Wij zijn geregistreerd bij NAK Tuinbouw onder nr. 91500

Alles wat je wil weten
Eetbaar
Nee
Hoogte
100-150 cm
Waterbehoefte
Gemiddeld
Snoeien
Voorjaar & Najaar
Vruchten
Ja
Winterhard
Ja
Geschikt voor binnen
Nee
Onderhoud
Weinig
Bloeiperiode
Voorjaar
Winterhard tot °C
tot °C-16
Potmaat
40 cm
Giftig
Nee
Standplaats
Volle zon
Bloemen
Nee
Voeding
Ja
Groenblijvend
Ja
Gewicht
45 kg
Palmboom - Chamaerops Humilis Cerifera
299,- Prijs per stuk
Bestellen
Bestellen