• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Palmboom Chamaerops Humilis - ca. 75 cm
Chamaerops Humilis ca. 75 cm

Deze Palmboom, ook wel bekend als de Europese Dwergpalm of Chamaerops Humilis heeft een stamhoogte van 10 cm en een totale hoogte van ca. 75 cm inclusief pot.

  • Gratis verzonden en snel in huis
  • Onafhankelijke kopersbescherming
  • 15 jaar ervaring en eigen import
Maak je bestelling compleet
Voeding - 250g
Voeding - 250g
€ 7,50
49,95
Vaste lage prijs
Of 16,65 in 3 termijnen 0% rente
Bestellen
Verzendkosten Gratis verzending
Levertijd 1 - 3 werkdagen
Trusted Shops
Productomschrijving

Altijd al een winterharde palmboom in je tuin willen hebben? De Chamaerops Humilis staat ook wel bekend als de Europese Dwergpalm. Deze palmboom komt van oorsprong uit Europa en is hierdoor erg geschikt voor ons klimaat. De bladeren van de Chamaerops Humilis groeien dichter op elkaar waardoor het een groen geheel blijft. Het grote voordeel van deze Chamaerops Humilis is dat hij ook in half schaduw kan staan.

Winterhard
De Chamaerops Humilis is winterhard in de volle grond tot -14 en in pot tot -8. Deze palmboom kun je zonder problemen in de winter buiten laten staan. Indien het in de winter erg koud wordt kan de palmboom afgedekt worden met een winterhoes.

Standplaats Chamaerops Humilis
De Chamaerops Humilis kan zowel in de volle zon- als in half schaduw staan. Deze palmboom doet het erg goed in de volle grond, maar in pot is ook geen enkel probleem.

Onderhoud Chamaerops Humilis
De Chamaerops Humilis is een onderhoudsvriendelijke palmboom die weinig onderhoud nodig heeft. Bij deze palmboom groeien er continu nieuwe bladeren uit de kern, als die bladeren lang genoeg zijn beginnen ze te hangen. Als de onderste bladeren bruin of lelijk worden kunnen deze weggeknipt worden. De bladeren in de stam kunnen in het voorjaar en zomer weggeknipt worden.

Waterbehoefte
De Chamaerops Humilis heeft een redelijke waterbehoefte en het is belangrijk dat de boom niet uitdroogt. In de zomermaanden kan de Chamaerops Humilis elke dag wel wat water gebruiken. Let er wel op dat de boom niet teveel water krijgt. Bij teveel water worden de punten van de palmboom bruin of zwart. Bij te weinig water gaan de bladeren hangen. Door regelmatig je vinger in de aarde te steken krijg je een goed beeld of de boom nog vochtig genoeg is en niet te droog staat.

Snoeien
Bij de Chamaerops Humilis hoeven alleen de onderste bladeren weggeknipt te worden die bruin of niet meer mooi zijn. Deze bladeren kun je het beste wegknippen in het voorjaar of in de zomer.

Voeding
Extra voeding bevordert de groei van de palmboom en zorgt voor mooie groene bladeren. De palmboom heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober. Wij adviseren om deze voeding te gebruiken.

Kwaliteitsgarantie
Tropictrees selecteert zijn planten zelf bij de kweker. Kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid staan bij ons centraal. Het blijft een natuurproduct waardoor het altijd iets kan afwijken van de foto’s. Wij zijn geregistreerd bij NAK Tuinbouw onder nr. 91500

Alles wat je wil weten
Stamhoogte
5 cm
Eetbaar
Nee
Hoogte
50-100 cm
Waterbehoefte
Gemiddeld
Snoeien
Gehele jaar
Vruchten
Ja
Winterhard
Ja
Geschikt voor binnen
Ja
Onderhoud
Gemiddeld
Bloeiperiode
Voorjaar
Winterhard tot °C
tot °C-14
Potmaat
23 cm
Giftig
Nee
Standplaats
Half Schaduw
Bloemen
Nee
Voeding
Ja
Groenblijvend
Ja
Gewicht
10 kg
Chamaerops Humilis - ca. 75 cm
49,95 Prijs per stuk
Bestellen
Bestellen