• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Citrusboom Citrusboom - Citroenboom ca. 250 cm
Citrusboom Citroenboom ca. 250 cm

Citrusboom Citroenboom ca. 250 cm

Deze Citroenboom ook wel bekend als de Citrus Limon heeft een stamomvang van 18-20 cm en een totale hoogte van ca. 200-250 cm inclusief pot.

  • Gratis verzonden en snel in huis
  • Onafhankelijke kopersbescherming
  • 15 jaar ervaring en eigen import
Maak je bestelling compleet
Voeding - 250g
Voeding - 250g
€ 7,50
349,-
Vaste lage prijs
Of 116,33 in 3 termijnen 0% rente
Bestellen
Toeslag 39,95
Trusted Shops

Wil je de boom zelf uitkiezen? Whatsapp ons en wij zullen een aantal foto’s van verschillende bomen sturen. 0616158810

Productomschrijving

Altijd al een exotische fruitboom in je tuin willen hebben? Tegenwoordig kunnen bijna alle citrusbomen zonder problemen in je tuin en woonkamer geplaatst worden. Deze citroenboom staat bekend om zijn heerlijke geur en uiteraard de grote gele citroenen die er aan komen. Uiteraard zijn de citroenen eetbaar en zijn ze heerlijk van smaak!

Winterhard
De citrusbomen zijn exotische fruitbomen en houden van warmte. De citrusboom kan geen vorst verdragen en moet daarom in het najaar naar binnen verplaatst worden.

Standplaats Citrusboom
De citrusboom heeft veel behoefte aan zon en licht. De beste standplaats voor een citrusboom is dan ook in de volle zon. De citrusboom moet wel genoeg water krijgen; het is daarom belangrijk dat de grond altijd licht vochtig is zodat de citrus niet uitdroogt. De citrusboom heeft naarmate de vruchten groeien ook meer behoefte aan water. In het najaar moet de citrusboom naar binnen gezet worden en kan in het voorjaar weer naar buiten.

Onderhoud Citrusboom
Een citrusboom heeft weinig onderhoud nodig om hem goed te laten groeien. Water en voeding zijn de belangrijkste aandachtspunten.

Waterbehoefte
Een citrusboom heeft een redelijke waterbehoefte en het is erg belangrijk dat de boom niet uitdroogt. Een teken van te weinig water is dat het blad begint te krullen en dat de vruchten afvallen. Door regelmatig je vinger in de aarde te steken krijg je een goed beeld of de citrus nog vochtig genoeg is en niet te droog staat.

Snoeien
De citrusboom moet in het najaar gesnoeid worden als de vruchten rijp zijn. Het snoeien van de citrusboom heeft twee grote voordelen. Ten eerste blijft de citrusboom op een mooie hoogte en blijft die goed in vorm. Ten tweede is het ook erg goed voor de citrus. Door het snoeien van de takken hoeft de boom minder energie te verspreiden en verbeterd het de vitaliteit van de boom. Het snoeien van de boom doe je door de takken voor maximaal 30% terug te snoeien. Eventuele dode takken kunnen er volledig uitgeknipt worden.

Voeding
Extra voeding bevordert de groei van de citrusboom en de vruchten. De citrusboom heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober. Wij adviseren om deze voeding te gebruiken.

Kwaliteitsgarantie
Tropictrees selecteert zijn planten zelf bij de kweker. Kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid staan bij ons centraal. Het blijft een natuurproduct waardoor het altijd iets kan afwijken van de foto’s. Wij zijn geregistreerd bij NAK Tuinbouw onder nr. 91500

Alles wat je wil weten
Vruchten
Ja
Winterhard
Nee
Geschikt voor binnen
Ja
Onderhoud
Gemiddeld
Bloeiperiode
Voorjaar
Winterhard tot °C
tot °C 0
Potmaat
45 cm
Giftig
Nee
Standplaats
Volle zon
Bloemen
Ja
Voeding
Ja
Eetbaar
Ja
Hoogte
200-250 cm
Waterbehoefte
Gemiddeld
Snoeien
Voorjaar
Stamomvang
20 - 30 cm
Groenblijvend
Ja
Gewicht
50 kg
Citrusboom - Citroenboom ca. 250 cm
349,- Prijs per stuk
Bestellen
Bestellen