• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home vijgenboom op stam
Toon filters
Filters
0
Onbeperkt
Toon resultaten

vijgenboom op stamBezig met laden...
4 Producten
Vijgenboom -  Ficus Carica ca. 150 cm
Vijgenboom Ficus Carica ca. 150 cm
Winterhard
14 - 16cm
100-150 cm
Vijgenboom - Ficus Carica ca. 100 cm
Vijgenboom Ficus Carica ca. 100 cm
Winterhard
4 - 6 cm
50-100 cm
Vijgenboom - Ficus Carica ca. 250 cm
Vijgenboom Ficus Carica ca. 250 cm
Winterhard
20 - 30 cm
200-250 cm
Vijgenboom - Ficus Carica ca. 250 cm
Vijgenboom Ficus Carica ca. 250 cm
200-250 cm
Winterhard
40 - 50 cm

Een bijzondere plant: de vijg op stam

In het Zuiden komen vijgen vooral voor in de vorm van grote struiken. Wij bieden deze planten aan als vijg op stam. Het voordeel van een vijgenboom op stam is dat hij niet zo wild uitgroeit. Daarom kunt u een vijg op stam ook makkelijk tussen andere bomen en planten integreren. Met andere woorden, een vijgenboom op stam zal uw andere planten niet overwoekeren. Wij hebben in ons gamma zowel vijgenbomen op stam met zoete groene vijgen als met zoete donkere vijgen. Ze zijn beide van zeer hoge kwaliteit en geselecteerd juist omdat ze zo heerlijk van smaak zijn. Een vijgenboom heeft grote ruwe bladeren en daarom is het een echte blikvanger in ieders tuin. U kunt er niet naast kijken. De vijgen-vrucht kent iedereen. Een vijgenplant of –boom daarentegen is toch nog altijd een zeldzaamheid in onze landen. U zult er zeker mee scoren bij familie en vrienden! Vijgen zijn ideaal om gewoon uit het vuistje te eten, maar u kunt er ook heerlijke vijgenconfituur van maken of in taarten en desserts verwerken. Of probeer eens vijgen met Spaanse ham bijvoorbeeld. Er zijn talloze recepten waarin vijgen bijzonder goed tot hun recht komen. Wilt u meer weten over deze bijzondere tropische plant? Neem contact met ons op. Wij zijn er voor u!
 

Combineer uw vijg op stam met andere bomen en planten op stam

Tropische planten en bomen kunnen best wel groot worden. Daarom hebben wij ons bij Tropic Trees gespecialiseerd in het snoeien van exotische planten om deze op stam te kunnen aanbieden. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze druiven op stam of onze oleanders op stam. Ze groeien niet zo uit als bijvoorbeeld druivenranken of druiven voor een pergola. Uw vijgenboom op stam sluit perfect aan bij bijvoorbeeld een citroenboom, sinaasappelboompje, mandarijnenboom of een limoenboom. Al deze bomen kunnen best wel hoog worden. In de beschrijving van al onze planten vindt u precies hoe hoog ze gaan worden. Kijk tegelijkertijd ook naar de verzorging: hoeveel water ze nodig hebben en hoeveel keer per jaar ze moeten bemest worden. Een vijg op stam groeit goed in onze streken, u zult er lang van genieten en er letterlijk de vruchten van plukken. Samen met uw andere tropische vruchten, waaronder het fruit van onze citrusbomen, krijgt u een oogst die zeer exotisch getint is. Voeg aan uw exotische tuin nog enkele andere zuiderse planten toe en u heeft een waar paradijs aan huis!
 

Mag uw vijg op stam buiten overwinteren?

Een vijg op stam is winterhard, op voorwaarde dat u de plant goed beschermt tijdens de winter. Een vijg op stam is een sterke plant. Als u hem in volle grond zet, kan hij lagere temperaturen aan dan wanneer u hem in een pot laat staan. Voor de juiste verzorging en het overwinteren van vijgenbomen op stam, leest u per plant hoe het precies moet.
 

Tropic Trees levert kwaliteitsvolle vijgenbomen op stam

De vijgen op stam die wij in ons assortiment hebben, zijn van uitstekende kwaliteit. Wij gaan altijd nieuwe soorten zoeken en deze vijgen hebben voor onze bewezen dat ze voldoen aan hoge eisen. Daarom zijn wij er ook zo fier op en willen deze bijzondere bomen ook met u delen. Als u uw bestelling naar ons doorstuurt, zorgen wij ervoor dat uw vijgenboom op stam goed verpakt wordt. Of u nu een grote vijgenboom of eerder een klein exemplaar bestelt, wij garanderen dat hij ongeschonden bij u wordt afgeleverd. U betaalt met de betaalmethode die u verkiest. U hoeft slechts enkele dagen te wachten en uw vijgen op stam komen er aan.


Meest gestelde vragen