• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home sinaasappelboompje buiten
Toon filters
Filters
0
Onbeperkt
Toon resultaten

sinaasappelboompje buitenBezig met laden...
2 Producten

Uitpakken met een sinaasappelboompje buiten

Een sinaasappelboom voor buiten kiezen hoeft geen enkel probleem te zijn, zelfs niet in onze regio. Net zoals u een palm voor buiten zou kiezen, of een olijfboom buiten plaatst, zijn er diverse citrusplanten die buiten mogen staan. Zo kunt u bij uw sinaasappelboompje voor buiten bijvoorbeeld een citroenboom combineren. Of u kiest nog een andere fruitsoort zoals vijgen, of een druivenstruik. Ga zeker eens kijken naar onze heerlijke maar toch wel eigenaardige vruchten zoals kumquat, limequat, Buddha-hand en citroenkaviaar. Zij zijn een bijzondere aanvulling voor uw fruitassortiment.

Uw sinaasappelboompje voor buiten winterhard?

Naast al deze heerlijke fruitsoorten had u misschien ook aan mandarijnen of limoenen gedacht? Deze zijn echter wat gevoeliger voor vorst. Ga daarom goed kijken bij de beschrijving van de bomen of ze wel degelijk winterhard zijn. Dit geldt trouwens voor al onze tropische bomen. Als u gaat kijken bij onze citrusboom-aanbiedingen, dan vindt u heel wat goedkope fruitbomen. Daar vindt u zowel winterharde als niet-winterharde bomen. Uw sinaasappelboom voor buiten doet het uitstekend als u hem tijdens de winter goed beschermt. Als u niet zeker bent of uw sinaasappelboompje voor buiten geschikt is voor uw tuin, dan geven wij u bij Tropic Trees hierover graag advies. Wij kiezen onze sinaasappelbomen voor buiten met veel zorg uit bij onze kwekers. Elk sinaasappelboompje voor buiten is dan ook gegarandeerd winterhard tot de graden die u in de beschrijving vindt.
Uiteraard kunt u winterharde en niet-winterharde boompjes door elkaar in potten zetten en ze gewoon allemaal binnen plaatsen in de winter. Zo creëert u ook in uw wintertuin of veranda een aangenaam exotisch tuintje.

 

Kweek uw eigen vruchten op uw sinaasappelboompje buiten

Veel zon, snoeien, de nodige meststoffen en voldoende water zijn cruciaal voor uw sinaasappelboompje buiten. Misschien staan er wel al vruchten op uw sinaasappelboom voor buiten als u hem aankoopt. Als dit niet het geval is, dan mag u binnenkort wel vruchten verwachten als u uw boompje goed verzorgt. Wat is er heerlijker dan uw eigen tropisch fruit op tafel te kunnen zetten, in gerechten te verwerken of om heerlijk vruchtensap zelf te maken? Het lukt met een sinaasappelboom voor buiten!
 

Stel uw exotische tuin samen

Een sinaasappelboom voor buiten is een mooie keuze. Het kan ook het begin zijn van een kleine of grote exotische tuin. Naast fruitbomen hebben wij in ons gamma heel wat mooie exotische bomen, bloemen en planten. Denk hierbij aan paradijsvogelbloemen, yuccas, oleanders, magnolia’s, bougainvillea en allerlei tropische grassoorten en agave-planten. Tropische planten zijn zowel geschikt voor een moderne strakke tuin als voor een stoere tuin of een romantische tuin vol bloemen. Uw sinaasappelboompje voor buiten past er perfect in. En wist u dat de bloesems van uw sinaasappelboompje een heerlijke en exotische zoete geur afgeven? Combineer tropische planten naar eigen inzicht. Hoe meer u experimenteert met diverse planten, fruitbomen en bloemen, hoe exotischer uw eigen paradijsje wordt.
Van zodra u uw keuze heeft kunnen maken uit ons uitgebreid gamma, dan stuurt u eenvoudig uw bestelling door via onze webshop. Wij leveren grote planten en bomen op een pallet. Kleinere planten worden in een koker vervoerd. Wij garanderen dat uw planten niet onder het vervoer lijden. Enkele dagen na uw bestelling krijgt u uw planten en bloemen al bij u thuis. Zo kunt u onmiddellijk aan de slag gaan om uw sinaasappelboompje buiten te planten of uw tuin aan te leggen.

 

Verzorgen van een sinaasappelboompje

Een sinaasappelboompje verzorgen is vrij eenvoudig, maar kost wel wat tijd. Vooral na het planten en tijdens de bloei is het belangrijk om voldoende water te geven. Het wordt aanbevolen om van april tot oktober 2-3 keer per week water te geven. Een sinaasappelboompje kun je het beste water geven zodra de grond droog aanvoelt. Ook in de winter af en toe water geven zodat de grond niet uitdroogt is verstandig. Het beste kan je regenwater geven aan je plant, dit kunnen zij het beste verwerken en er zit weinige chloor in.

Beplanten

Als de temperatuur in het voorjaar stijgt, begint het sinaasappelboompje te groeien. Dit is het perfecte moment om het boompje te gaan planten. Planten in een grotere pot hebben meer ruimte nodig om te groeien, net als een sinaasappelboompje en andere citrusvruchten. Om te berekenen welke pot je moet hebben voor je sinaasappelboompje hebben wij een handige regel: Voor elk deel van de wortel zijn er vier delen takken en bladeren. Door de takken en bladeren op te meten, kun je berekenen hoe groot de pot zou moeten zijn! Hoe handig is dat? Vul vervolgens de bestaande potgrond aan met nieuwe universele potgrond. Je sinaasappelboompje kan zo perfect groeien!

Voeding

Tijdens het groeiseizoen (april-september) heeft het sinaasappelboompje veel energie nodig en het is aan te raden de plant wekelijks te voeden met speciale plantenvoeding voor mediterrane planten. In de winter is de groei inactief en heeft het sinaasappelboompje het extra voedsel niet nodig.

Snoeien

Een sinaasappelboompje groeit vrij langzaam, dus elke 3 jaar verplanten is zeker voldoende. Ook is snoeien bijna niet nodig. Als je wel wilt snoeien, dan raden wij aan dit aan het einde van de oogst in oktober te doen. Een sinaasappelboompje kan in de winter zijn blad verliezen, maar zal in het voorjaar weer uitlopen.


Familie van een sinaasappelboompje

Het sinaasappelboompje behoort tot de citrusfamilie. Het wordt ook wel de zoete sinaasappel genoemd om het te onderscheiden van zure of bittere sinaasappel (citrus aurantium). In Nederland zijn geïmporteerde sinaasappelen afkomstig uit subtropische mediterrane landen zoals Israël, Spanje en Marokko.

Vragen over een sinaasappelboompje?

Als u nog vragen heeft, stel ze gerust. Wij zijn zowel via telefoon als via chat te bereiken. Onze medewerkers zijn specialisten in citrusbomen en weten perfect wat u moet doen om optimaal van uw sinaasappelboompje buiten te genieten.


Meest gestelde vragen