• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Verzorging Vijgenboom

De vijgenboom, charmeert met zijn weelderige bladeren en unieke vruchten. Met zijn elegante, breed uitgestrekte takken voegt de vijgenboom een vleugje mediterrane pracht toe aan elke tuin.

Productomschrijving

De vijgenboom, charmeert met zijn weelderige bladeren en unieke vruchten. Met zijn elegante, breed uitgestrekte takken voegt de vijgenboom een vleugje mediterrane pracht toe aan elke tuin. Zijn handvormige bladeren schilderen een groen canvas dat in de zomer verandert in een schaduwrijk toevluchtsoord.


Hoe verzorg je een Vijgenboom?

Wat betreft water geven, houdt een vijgenboom van een beetje vochtige grond. Vooral als het warm is, geef de boom regelmatig water. Het is het beste om water te geven wanneer de bovenkant van de grond droog aanvoelt. Geef niet te veel water om problemen met de wortels te voorkomen.


Snoeien

Snoei de vijgenboom af en toe, het liefst in het vroege voorjaar. Haal dode of kapotte takken weg. Zodat de boom er mooi en verzorg bij staat.


Winterhardheid

Vijgenbomen kunnen goed tegen de kou, maar bescherm ze als het heel koud wordt. Leg wat mulch rond de basis om de wortels warm te houden. Als het echt koud is, kan je de boom beschermen door er een winterhoes omheen te doen.


Voeding en Grond

Geef de vijgenboom in het voorjaar en de zomer wat voeding met speciale mest voor fruitbomen. Stop met bemesten in de herfst en winter. Plant de vijgenboom in goede grond die water goed doorlaat. Of je nu de vijgenboom in de grond zet of in een pot, zorg voor goede afwatering. Leg wat mulch rond de basis om water vast te houden. Als je een vijgenboom in een pot hebt, kan je hem in de winter naar een beschutte plek verplaatsen.