• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Verzorging Yucca Rostrata

De Yucca rostrata, ook wel bekend als de blauwe yucca of Big Bend yucca, is een opmerkelijke woestijnplant afkomstig uit de zuidwestelijke Verenigde Staten en Noord-Mexico

Productomschrijving

Met zijn sierlijke uitstraling onderscheidt deze yucca zich door zijn strak gerangschikte, blauwgroene bladeren die zich als een fontein uitstrekken vanaf een centrale stam. De Yucca rostrata voegt een subtiele elegantie toe aan droge tuinlandschappen en xeriscapetuinen.

Hoe verzorg je een Yucca Rostrata?

Waterbehoefte
De Yucca Rostrata heeft niet heel veel water nodig. De waterbehoefte is natuurlijk wel afhankelijk de grote van de boom en het weer. In de zomer moet deze Yucca welk regelmatig water hebben, maar niet teveel. In de wintermaanden moet je wachten tot de grond droog aanvoelt, dan kun je de yucca weer wat water geven. Door je vinger in de aarde te steken krijg je een goed beeld of de Yucca water nodig heeft.

Snoeien
Bij de Yucca Rostrata hoeven alleen de onderste bladeren weggeknipt te worden die bruin of niet meer mooi zijn. Deze bladeren kun je het beste wegknippen in het voorjaar of in de zomer.​​​​​​​

Winterhard
De Yucca Rostrata is een winterharde Palm die temperaturen kan verdragen tot -16. Deze palmboom moet bij strenge vorst tijdig afgedekt worden met een winterhoes.

Voeding en grond
De Yucca Rostrata gedijt het beste in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te zwaar is en water goed kan afvoeren. Het geven van voeding bevordert de groei van de Yucca Rostrata en zorgt voor mooie groene bladeren. De Yucca Rostrata heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober.