• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Verzorging Yucca Gloriosa

De Yucca gloriosa, ook wel bekend als de sierlijke Yucca, is een opvallende en winterharde plant die zijn oorsprong vindt in het zuidoosten van de Verenigde Staten.

Productomschrijving

Met zijn lange, sierlijke bladeren die aan het uiteinde scherpe punten dragen, voegt deze yucca een dramatisch accent toe aan tuinen en landschappen. De bladeren hebben een heldergroene kleur en groeien in een rozetvorm, waardoor een aantrekkelijk en architectonisch geheel ontstaat

Hoe verzorg je een Yucca Gloriosa?

Waterbehoefte
De Yucca Gloriosa heeft niet heel veel water nodig. De waterbehoefte is natuurlijk wel afhankelijk de grote van de boom en het weer. In de zomer moet deze Yucca welk regelmatig water hebben, maar niet teveel. In de wintermaanden moet je wachten tot de grond droog aanvoelt, dan kun je de yucca weer wat water geven. Door je vinger in de aarde te steken krijg je een goed beeld of de Yucca water nodig heeft.

Snoeien
Bij de Yucca Gloriosa hoeven alleen de onderste bladeren weggeknipt te worden die bruin of niet meer mooi zijn. Deze bladeren kun je het beste wegknippen in het voorjaar of in de zomer.

Winterhard
De Yucca Gloriosa is een winterharde Palm die temperaturen kan verdragen tot -16. Deze palmboom moet bij strenge vorst tijdig afgedekt worden met een winterhoes.

Voeding en grond
De Yucca Gloriosa gedijt het beste in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te zwaar is en water goed kan afvoeren. Het geven van voeding bevordert de groei van de Yucca Gloriosa en zorgt voor mooie groene bladeren. De Yucca Gloriosa heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober.