• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Verzorging Yucca Filifera

De Yucca filifera, ook bekend als de Mexicaanse draadpalm, is een opvallende woestijnplant afkomstig uit Mexico. De bladeren van de Yucca filifera zijn lang en puntig, met draadvormige vezels die lang

Productomschrijving

Met zijn kenmerkende uitstraling onderscheidt deze yucca zich door een indrukwekkende stam die tot wel 12 meter hoog kan groeien. Zijn exotische uitstraling maakt de Yucca filifera een populaire aanvulling in zowel woestijnlandschappen als eigentijdse tuinontwerpen.

Hoe verzorg je een Yucca Filifera?

Waterbehoefte
De Yucca Filifera heeft niet heel veel water nodig. De waterbehoefte is natuurlijk wel afhankelijk de grote van de boom en het weer. In de zomer moet deze Yucca wel regelmatig water hebben, maar niet teveel. In de wintermaanden moet je wachten tot de grond droog aanvoelt, dan kun je de yucca weer wat water geven.

Snoeien
Bij de Yucca Filifera hoeven alleen de onderste bladeren weggeknipt te worden die bruin of niet meer mooi zijn. Deze bladeren kun je het beste wegknippen in het voorjaar of in de zomer.​​​​​​​

Winterhard
De Yucca Filifera is een winterharde palmboom die temperaturen kan verdragen tot -8. Deze palmboom moet bij strenge vorst tijdig afgedekt worden met een winterhoes of op een beschutte plek gezet worden.

Voeding en grond
De Yucca Filifera gedijt het beste in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te zwaar is en water goed kan afvoeren. Het geven van voeding bevordert de groei van de Yucca Filifera en zorgt voor mooie groene bladeren. De Yucca Filifera heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober.