• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Verzorging Yucca Faxoniana

De Yucca faxoniana, ook wel bekend als de Palmilla, is een indrukwekkende succulent die zijn oorsprong vindt in de droge woestijngebieden van Noord-Mexico en Zuidwest-Amerika.

Productomschrijving

Met zijn opvallend dikke stam en lange, puntige bladeren, straalt deze yucca een krachtige en robuuste uitstraling uit. De Yucca faxoniana gedijt goed in zonnige, droge omgevingen en is aangepast aan extreme weersomstandigheden. Zijn blauwgroene bladeren vormen een opvallend contrast met de woestijnachtige achtergrond, waardoor deze plant een opmerkelijke keuze is voor landschapsontwerpen met een natuurlijke uitstraling.

Hoe verzorg je een Yucca Faxoniana?

Waterbehoefte
De Yucca Faxoniana heeft niet heel veel water nodig. De waterbehoefte is natuurlijk wel afhankelijk de grote van de boom en het weer. In de zomer moet deze Yucca welk regelmatig water hebben, maar niet teveel. In de wintermaanden moet je wachten tot de grond droog aanvoelt, dan kun je de yucca weer wat water geven. Door je vinger in de aarde te steken krijg je een goed beeld of de Yucca water nodig heeft.

Snoeien
Bij de Yucca Faxoniana hoeven alleen de onderste bladeren weggeknipt te worden die bruin of niet meer mooi zijn. Deze bladeren kun je het beste wegknippen in het voorjaar of in de zomer.​​​​​​​

Winterhard
De Yucca Faxoniana is een winterharde Palm die temperaturen kan verdragen tot -16. Deze palmboom moet bij strenge vorst tijdig afgedekt worden met een winterhoes.

Voeding en grond
De Yucca Faxoniana gedijt het beste in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te zwaar is en water goed kan afvoeren. Het geven van voeding bevordert de groei van de Yucca Faxoniana en zorgt voor mooie groene bladeren. De Yucca Faxoniana heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober.