• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Verzorging Washingtonia Robusta

De Washingtonia robusta, ook wel bekend als de Mexicaanse waaierpalm of Washingtonpalm, is een imposante palmboom die zijn oorsprong vindt in het zuiden van Noord-Amerika en het noorden van Mexico.

Productomschrijving

De Washingtonia robusta staat bekend om zijn indrukwekkende hoogte, die tot wel 30 meter kan reiken, en zijn snelle groei. De diep ingesneden, waaierachtige bladeren kunnen een diameter van meer dan 1,5 meter bereiken, waardoor de palm een majestueuze uitstraling krijgt. De stam van de Washingtonia robusta is slank en bedekt met oude bladresten, wat een opvallend uiterlijk geeft.


Hoe verzorg je een Washingtonia Robusta?

Waterbehoefte
De Washingtonia Robusta heeft veel waterbehoefte en het is belangrijk dat de boom niet uitdroogt. In de zomermaanden kan de Washingtonia elke dag wel wat water gebruiken. Let er wel op dat de boom niet teveel water krijgt. Bij teveel water worden de punten van de palmboom bruin of zwart. Bij te weinig water gaan de bladeren hangen. Door regelmatig je vinger in de aarde te steken krijg je een goed beeld of de boom nog vochtig genoeg is en niet te droog staat.

Snoeien
Bij de Washingtonia Robusta hoeven alleen de onderste bladeren weggeknipt te worden die bruin of niet meer mooi zijn. Deze bladeren kun je het beste wegknippen in het voorjaar of in de zomer.

Winterhard
De Washingtonia Robusta is niet winterhard en moet je laten overwinteren op een vorstvrije en lichte plek. Het is ook verstandig om deze palmboom in een pot te zetten zodat de gemakkelijk verplaatst kan worden in de winter.

Voeding en grond
De Washingtonia Robusta gedijt het beste in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te zwaar is en water goed kan afvoeren. Het geven van voeding bevordert de groei van de Washingtonia Robusta en zorgt voor mooie groene bladeren. De Washingtonia Robusta heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober.

Alles wat je wil weten
Hoogte
200-250 cm
Winterhard
Ja
Winterhard tot °C
tot °C-14
Stamomvang
20 - 30 cm