• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Verzorgingtips Verzorging palmboom Verzorging Trithrinax campestris
Verzorging Trithrinax campestris

De Trithrinax campestris, ook wel bekend als de blauwe palm of de blauwe stekelpalm, is een opvallende palmsoort afkomstig uit Zuid-Amerika.

Productomschrijving

Met zijn kenmerkende blauwachtige, waaierachtige bladeren en scherpe stekels op de stam, voegt deze palm een exotisch en sierlijk element toe aan landschappen.

Hoe verzorg je een Trithrinax campestris?

Waterbehoefte
De Trithrinax campestris heeft niet veel water nodig en mag ook zeker niet te nat staan. In de zomermaanden moet deze palm licht vochtig blijven. Door regelmatig je vinger goed in de aarde te steken kun je goed merken of de grond te droog of te nat is. Het is verstandig om deze palmboom op een wat hogere plek in de tuin te zetten zodat niet altijd het water er naar toe stroomt.

Snoeien
Bij de Trithrinax campestris moeten alleen de onderste bladeren weggeknipt worden die bruin of niet meer mooi zijn. Deze bladeren kun je het beste wegknippen in het voorjaar of in de zomer.​​​​​​​

Winterhard
De Trithrinax campestris is winterhard tot -12. Het is verstandig om deze palmboom tijdig af te dekken met een winterhoes.​​​​​​​

Voeding en grond
De Trithrinax campestris gedijt het beste in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te zwaar is en water goed kan afvoeren. Het geven van voeding bevordert de groei van de Trithrinax campestris en zorgt voor mooie groene bladeren. De Trithrinax campestris heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober.