• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Verzorgingtips Verzorging palmboom Verzorging Trachycarpus Wagnerianus
Verzorging Trachycarpus Wagnerianus

De Trachycarpus Wagnerianus ofwel bekend als de Wagnerpalm en komt van oorsrpong uit Japan. De Trachycarpus Wagnerianus heeft korte stijve bladeren en een donkergroene kleur.

Productomschrijving

In tegenstelling tot zijn verwante soorten heeft deze palm een compacte groeivorm met kleinere, diep ingesneden waaierbladeren. Met zijn sierlijke uitstraling voegt de Trachycarpus wagnerianus een vleugje elegantie toe aan tuinen en landschappen.

Hoe verzorg je een Trachycarpus Wagnerianus?

Waterbehoefte
De Trachycarpus Wagnerianus heeft een redelijke waterbehoefte en het is belangrijk dat de boom niet uitdroogt. In de zomermaanden kan de Wagnerianus elke dag wel wat water gebruiken. Let er wel op dat de boom niet teveel water krijgt. Bij teveel water worden de punten van de palmboom bruin of zwart. Bij te weinig water gaan de bladeren hangen. Door regelmatig je vinger in de aarde te steken krijg je een goed beeld of de boom nog vochtig genoeg is en niet te droog staat.

Snoeien
Bij de Trachycarpus Wagnerianus hoeven alleen de onderste bladeren weggeknipt te worden die bruin of niet meer mooi zijn. Deze bladeren kun je het beste wegknippen in het voorjaar of in de zomer.

Winterhard
De Trachycarpus Wagnerianus is winterhard in de volle grond tot -18 en in bak tot -10. Deze palmboom kun je zonder problemen in de winter buiten laten staan. Indien het in de winter erg koud wordt kan de palmboom afgedekt worden met een winterhoes.

Voeding en grond
De Trachycarpus Wagnerianus gedijt het beste in goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in lichte schaduw gedijen. Het geven van voeding bevordert de groei van de Trachycarpus Wagnerianus en zorgt voor mooie groene bladeren. Trachycarpus Wagnerianus heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober.