• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Verzorgingtips Verzorging Trachycarpus Fortunei
Verzorging Trachycarpus Fortunei

De Trachycarpus fortunei, ook wel bekend als de Chinese waaierpalm of windmolenpalm, straalt een exotische elegantie uit met zijn karakteristieke waaierachtige bladeren en slanke stam.

Productomschrijving

De Trachycarpus fortunei, ook wel bekend als de Chinese waaierpalm of windmolenpalm, straalt een exotische elegantie uit met zijn karakteristieke waaierachtige bladeren en slanke stam. Deze winterharde palmboom voegt een vleugje tropische pracht toe aan uw tuin.

Met zijn waaierachtige, diep ingesneden bladeren en vezelige stam, is de Trachycarpus fortunei een opvallende verschijning. Deze palmboom gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en is bekend om zijn vermogen om koude temperaturen te weerstaan, waardoor hij geschikt is voor diverse klimaten.


Hoe verzorg je een Trachycarpus Fortunei?

Wat betreft de watergift, geeft een Trachycarpus fortunei de voorkeur aan licht vochtige grond. In de zomer kan het nodig zijn om 2 tot 3 keer per week water te geven, vooral wanneer de plant veel zonlicht ontvangt en het water snel verdampt. Het is het beste om de palmboom water te geven wanneer de grond droog aanvoelt. Vermijd echter te veel water in één keer om te voorkomen dat de wortels zich onder water bevinden, wat tot rot kan leiden.


Snoeien

Een Trachycarpus fortunei palmboom kan het best worden gesnoeid na de winter, bij voorkeur in maart of april. Snoei kan plaatsvinden voor vormsnoei of zelfs knotten. Vormsnoei richt zich op het verwijderen van probleemtakken om een waardevolle boom met een rechte stam te ontwikkelen. Bij knotten wordt de kruin van de boom verwijderd. Als je wilt dat de boom vrucht draagt, snoei dan de takken nooit korter dan 20 cm.


Winterhardheid

De Trachycarpus fortunei palmboom is van nature winterhard, afkomstig uit Azië. Afhankelijk van de standplaats kan de boom temperaturen tot ongeveer -10 graden Celsius verdragen. Het is veiliger om de palmboom als kuipplant te houden, maar oudere exemplaren met een stamomtrek van 20-30 cm kunnen in de volle grond blijven staan tijdens de winter. Ze kunnen temperaturen tot ongeveer -18 graden Celsius verdragen en na eventuele vorstschade nieuwe scheuten ontwikkelen.


Voeding en Grond

Bemest de Trachycarpus fortunei palmboom bij voorkeur in het voorjaar, na snoei. Vanaf het moment dat kleine witte bloemen verschijnen, bemest je maandelijks met korrelkunstmest of gedroogde koemestkorrels tot oktober. Stop de bemesting na oktober. De Trachycarpus fortunei palmboom kan zowel in een pot als in de volle grond staan. Het is aan te raden om de palmboom in een grote kuip te plaatsen, zodat deze eenvoudig naar binnen kan worden verplaatst bij extreme kou. Als de plant in de volle grond wordt geplaatst, kies dan bij voorkeur een exemplaar met een stamomtrek van 20-30 cm, zodat deze beter bestand is tegen extreme winters.