• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Verzorging Phoenix Roebelinii

De Phoenix roebelenii, ook wel bekend als de dwergdadelpalm, is een charmante en compacte palmsoort afkomstig uit Zuidoost-Azië.

Productomschrijving

Met zijn slanke stam en sierlijke, veervormige bladeren voegt deze palm een vleugje tropische elegantie toe aan zowel binnenruimtes als tuinen.


Hoe verzorg je een Phoenix Roebelinii?

Waterbehoefte
De Phoenix Roebelenii heeft veel water nodig, het is belangrijk dat de boom niet uitdroogt. In de zomermaanden kan de Phoenix elke dag wel wat water gebruiken. Let er wel op dat de boom niet teveel water krijgt. Bij teveel water worden de punten van de palmboom bruin of zwart. Bij te weinig water gaan de bladeren hangen. Door regelmatig je vinger in de aarde te steken krijg je een goed beeld of de boom nog vochtig genoeg is en niet te droog staat.

Snoeien
Bij de Phoenix Roebelenii hoeven alleen de onderste bladeren weggeknipt te worden die bruin of niet meer mooi zijn. Deze bladeren kun je het beste wegknippen in het voorjaar of in de zomer.

Winterhard
De Phoenix Roebelenii is matig winterhard en moet je binnen laten overwinteren op een vorstvrije en lichte plek. Het is ook verstandig om deze palmboom in een pot te zetten zodat de gemakkelijk verplaatst kan worden in de winter.

Voeding en grond
De Phoenix Roebelinii gedijt het beste in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te zwaar is en water goed kan afvoeren. Het geven van voeding bevordert de groei van de Phoenix Roebelinii en zorgt voor mooie groene bladeren. De Phoenix Roebelinii heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober.