• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Verzorging Phoenix Canariensis

De Phoenix Canariensis, ofwel de Canarische dadelpalm, is een indrukwekkende palmboom afkomstig uit de Canarische Eilanden.

Productomschrijving

De Phoenix Canariensis met zijn grote, sierlijke bladeren die een imposante kroon vormen, voegt deze palm een exotische uitstraling toe aan uw tuin. De stam van de Phoenix Canariensis is opvallend dik en bedekt met de resten van oude bladeren, wat bijdraagt aan zijn kenmerkende uiterlijk.


Hoe verzorg je een Phoenix Canariensis?

Waterbehoefte
De Phoenix Canariensis heeft veel water nodig, het is belangrijk dat de boom niet uitdroogt. In de zomermaanden kan de Phoenix elke dag wel wat water gebruiken. Let er wel op dat de boom niet teveel water krijgt. Bij teveel water worden de punten van de palmboom bruin of zwart. Bij te weinig water gaan de bladeren hangen. Door regelmatig je vinger in de aarde te steken krijg je een goed beeld of de boom nog vochtig genoeg is en niet te droog staat.

Snoeien
Bij de Phoenix Canariensis hoeven alleen de onderste bladeren weggeknipt te worden die bruin of niet meer mooi zijn. Deze bladeren kun je het beste wegknippen in het voorjaar of in de zomer.

Winterhard
De Phoenix Canariensis is matig winterhard en moet je bij vorst laten overwinteren op een vorstvrije en lichte plek. Het is ook verstandig om deze palmboom in een pot te zetten zodat het eenvoudig verplaatst kan worden in de winter.

Voeding en grond
De Phoenix Canariensis gedijt het beste in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te zwaar is en water goed kan afvoeren. Het geven van voeding bevordert de groei van de Phoenix Canariensis en zorgt voor mooie groene bladeren. De Phoenix Canariensis heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober.