• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Verzorging Kentiapalm

De Kentiapalm, botanisch bekend als Howea forsteriana, is een elegante en luchtzuiverende palm die zijn oorsprong vindt op Lord Howe Island, een afgelegen eiland tussen Australië en Nieuw-Zeeland.

Productomschrijving

Met zijn veren van sierlijke, lichtgroene bladeren voegt de Kentiapalm een vleugje tropische sereniteit toe aan binnenruimtes.

Hoe verzorg je een Kentiapalm?

Waterbehoefte
Het is belangrijk dat de Kentiapalm niet uitdroogt. Op de warme dagen mag de palm wel 2x per week water hebben en anders 1x. Geef niet teveel water, daar houdt de palm niet van. Door regelmatig je vinger in de aarde te steken krijg je een goede indruk of de Goudpalm te droog of te nat is

Snoeien
De Kentiapalm kan altijd gesnoeid worden. Snoei hem zo dicht mogelijk bij de stam, zo blijft de palm het mooiste.

Winterhard
De Kentiapalm is niet winterhard en kan eventueel alleen vanaf het voorjaar t/m het najaar buiten gezet worden. Als je hem buiten neerzet, geef hem dan geen zonnige plek.

Standplaats
Deze palm gedijt goed bij indirect licht en regelmatige, maar niet overmatige, bewatering. Zijn aanpassingsvermogen aan verschillende lichtomstandigheden en luchtvochtigheid maakt de Kentiapalm tot een populaire keuze voor kantoren en huizen, waar het niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook bijdraagt aan een gezondere binnenomgeving.