• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Verzorging Cycas Revolta

De Cycas revoluta, algemeen bekend als de Japanse cycaspalm of sagopalm, is een boeiende plant met een prehistorische uitstraling. het is een cycadee die afkomstig is uit Japan.

Productomschrijving

Met zijn stijve, glanzende bladeren die een rozet vormen en traag groeiende stam, voegt de Cycas revoluta een vleugje tropische grandeur toe aan tuinen en interieurs.

Hoe verzorg je een Cycas Revoluta?

Waterbehoefte
De Cycas Revoluta heeft niet veel water nodig en is hier erg gevoelig voor. De waterbehoefte is afhankelijk van de grote van de palm en het weer. Het is raadzaam om de cycas pas water te geven als de grond droog is. Als de grond na een week nog steeds vochtig is, dan heeft de Cycas teveel water gehad. Op het moment dat de Cycas nieuw blad geeft is de waterbehoefte iets meer. Als de Cycas teveel water krijgt, dan wordt het blad geel.

Snoeien
Bij de Cycas Revoluta hoeven alleen de onderste bladeren weggeknipt te worden die bruin of niet meer mooi zijn. Deze bladeren kun je het beste wegknippen in het voorjaar of in de zomer.

Winterhard
De Cycas Revoluta is matig winterhard en moet bij vorst overwinteren op een vorstvrije en lichte plek. Het is ook verstandig om deze palmboom in een pot te zetten zodat het eenvoudig verplaatst kan worden in de winter.

Voeding en grond
De Cycas Revoluta gedijt het beste in goed doorlatende grond en kan zowel binnen als buiten groeien. Het geven van voeding bevordert de groei van de Cycas Revoluta en zorgt voor mooie groene bladeren. Cycas Revoluta heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober.