• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Verzorgingtips Verzorging palmboom Verzorging Cordyline Australis
Verzorging Cordyline Australis

De Cordyline australis, ook bekend als de Nieuw-Zeelandse koolpalm of koolboom, is een sierlijke en opvallende plant die zijn oorsprong vindt in Nieuw-Zeeland.

Productomschrijving

Met zijn lange, smalle bladeren die uit een centrale punt omhoog groeien, geeft deze plant een exotisch tintje aan zowel binnen- als buitenomgevingen. De Cordyline australis staat bekend om zijn veelzijdigheid en aanpassingsvermogen aan verschillende klimaten, wat hem tot een populaire keuze maakt onder tuiniers en landschapsontwerpers. De bladeren variëren in kleur, van diep groen tot roodachtig en paars, waardoor de plant een levendige en levendige uitstraling krijgt.

Hoe verzorg je een Cordyline Australis?

Waterbehoefte
De Cordyline Australis heeft een redelijke waterbehoefte en het is belangrijk dat die niet uitdroogt. In de zomermaanden moet deze palm elke dag wel een beetje water hebben en in de winter een stuk minder. Door regelmatig je vinger goed in de aarde te steken kun je goed merken of de grond te droog of te nat is.

Snoeien
Bij de Cordyline Australis moeten alleen de onderste bladeren weggeknipt worden die bruin of niet meer mooi zijn. Deze bladeren kun je het beste wegknippen in het voorjaar of in de zomer.

Winterhard
De Cordyline Australis is matig winterhard en kan een paar graden vorst verdragen. Het is verstandig om deze palmboom tijdig af te dekken met een winterhoes. Bij strenge vorst moet deze palm op een beschutte plek weggezet worden.​​​​​​​

Voeding en grond
De Cordyline Australis gedijt het beste in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te zwaar is en water goed kan afvoeren. Het geven van voeding bevordert de groei van de Cordyline Australis en zorgt voor mooie bladeren. De Cordyline Australis heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober.