• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Verzorgingtips Verzorging palmboom Verzorging Chamaerops Humilis
Verzorging Chamaerops Humilis

De Chamaerops humilis, beter bekend als de Europese dwergpalm of mediterrane waaierspalm, is een charmante palmsoort die van nature voorkomt in de mediterrane regio's.

Productomschrijving

Met zijn compacte formaat en karakteristieke waaiervormige bladeren voegt deze palm een subtropische flair toe aan tuinen en landschappen.

Hoe verzorg je een Chamaerops Humilis?

Waterbehoefte
De Chamaerops Humilis heeft een redelijke waterbehoefte en het is belangrijk dat de boom niet uitdroogt. In de zomermaanden kan de Chamaerops Humilis elke dag wel wat water gebruiken. Let er wel op dat de boom niet teveel water krijgt. Bij teveel water worden de punten van de palmboom bruin of zwart. Bij te weinig water gaan de bladeren hangen. Door regelmatig je vinger in de aarde te steken krijg je een goed beeld of de boom nog vochtig genoeg is en niet te droog staat.

Snoeien
Bij de Chamaerops Humilis hoeven alleen de onderste bladeren weggeknipt te worden die bruin of niet meer mooi zijn. Deze bladeren kun je het beste wegknippen in het voorjaar of in de zomer.​​​​​​​

Winterhard
De Chamaerops Humilis is winterhard in de volle grond tot -14 en in pot tot -8. Deze palmboom kun je zonder problemen in de winter buiten laten staan. Indien het in de winter erg koud wordt kan de palmboom afgedekt worden met een winterhoes.

Voeding en grond
De Chamaerops Humilis heeft een redelijke waterbehoefte en gedijt het beste in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te zwaar is en water goed kan afvoeren. Het geven van voeding bevordert de groei van de Chamaerops Humilis en zorgt voor mooie groene bladeren. De Chamaerops Humilis heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober.