• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Verzorging Brahea Armata

De Brahea armata, ook bekend als de Mexicaanse blauwe palm of palma blauw, is een opvallende en majestueuze palmsoort afkomstig uit het noordwesten van Mexico.

Productomschrijving

Deze prachtige palm staat bekend om zijn imposante blauwgroene bladeren, die een opvallende toevoeging zijn aan elke tuin of landschapsomgeving. Met zijn slanke stam en waaierachtige kroon straalt de Brahea armata een exotische elegantie uit.


Hoe verzorg je een Brahea Armata?

Waterbehoefte
De Brahea Armata moet altijd licht vochtig zijn. De waterbehoefte is natuurlijk wel afhankelijk de grote van de boom en het weer. Bij te weinig water beginnen de bladeren te hangen, bij teveel water veranderen de bladeren van kleur. Door regelmatig je vinger goed in de aarde te steken kun je goed merken of de grond te droog of te nat is.

Snoeien
Bij de Brahea Armata hoeven alleen de onderste bladeren weggeknipt te worden die bruin of niet meer mooi zijn. Deze bladeren kun je het beste wegknippen in het voorjaar of in de zomer.​​​​​​​

Winterhard
De Brahea Armata is een winterharde Palm die temperaturen kan verdragen tot -8. Deze palmboom moet bij strenge vorst tijdig afgedekt worden met een winterhoes of op een beschutte plek gezet worden.​​​​​​​

Voeding en grond
De Brahea Armata gedijt het beste in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te zwaar is en water goed kan afvoeren. Het geven van voeding bevordert de groei van de Brahea Armata en zorgt voor mooie groene bladeren. De Brahea Armata heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober.