• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Welke olijfboom is winterhard

Welke olijfboom is winterhard

Het toevoegen van olijfbomen aan je buitenruimte kan een vleugje mediterrane charme en een gevoel van rust en elegantie brengen. Als je echter in een klimaat met koude winters woont, is het belangrijk om olijfbomen te kiezen die winterhard zijn en de kou kunnen doorstaan. Hier zijn enkele winterharde olijfbomen die prachtige toevoegingen kunnen zijn aan jouw landschap:

  1. Olea Europaea (Echte Olijfboom): De Olea Europaea is de klassieke olijfboom die bekend staat om zijn sierlijke grijsgroene bladeren en karakteristieke vruchten. Deze boom kan redelijk goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor gematigde klimaten.

  2. Pon Pon (Olea europaea 'Pon Pon'): De Pon Pon, ook wel bekend als de 'Oblonga', is een winterharde variëteit van de Olea Europaea. Deze boom heeft een slankere en meer rechtopstaande groeiwijze, wat hem geschikt maakt voor kleinere tuinen. De Pon Pon kan koude winters goed verdragen.

  3. Olijfboom Bonsai (Olea Europaea Bonsai): Als je beperkte ruimte hebt, kan een olijfboom bonsai een prachtige optie zijn. Olijfbomen zijn van nature taai en kunnen koude temperaturen weerstaan. Een olijfboom bonsai voegt een unieke en artistieke uitstraling toe aan je buitenruimte.

Deze winterharde olijfbomen kunnen een blijvende schoonheid toevoegen aan je tuin, zelfs tijdens de koudere maanden. Het is echter belangrijk om ze goed te verzorgen en voor te bereiden op de winter, vooral als je in een koud klimaat woont. Het mulchen van de grond rond de boom, het beschermen van de wortels en het gebruik van een beschermende doek of jute kan helpen om je olijfbomen te beschermen tegen strenge vorst.

Tropic Trees, een gerenommeerd bedrijf met expertise in palmbomen en andere planten, begrijpt het belang van het selecteren van de juiste bomen voor verschillende klimaten en omstandigheden. Hoewel ze vooral bekend zijn om hun kennis van palmbomen, kunnen ze je ook adviseren over het kiezen, planten en verzorgen van winterharde olijfbomen zoals de Olea Europaea en zijn variëteiten, evenals olijfboom bonsai. Met Tropic Trees als partner kun je erop vertrouwen dat je buitenruimte in elk seizoen prachtig zal bloeien.

    16-08-2023 17:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.