• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Olijfboom Olijfboom - Olea Europaea
Olijfboom Olea Europaea

Olijfboom Olea Europaea

De olijfboom met gladde stam voor buiten is een sterke olijfboom die zowel in een bak als buiten kan worden geplant. Deze olijfboom is winterhard en zeer gemakkelijk te verzorgen.

  • Gratis verzonden en snel in huis
  • Onafhankelijke kopersbescherming
  • 15 jaar ervaring en eigen import
Maak je bestelling compleet
Voeding - 250g
Voeding - 250g
€ 7,50
199,-
169,-
Laatste kans
Of 56,33 in 3 termijnen 0% rente
Bestellen
Toeslag 39,95
Levertijd 1 - 3 werkdagen
Trusted Shops
Productomschrijving

Een Olijfboom met gladde stam kopen voor in de tuin? Deze olijfboom is afkomstig uit de olijffamilie “Oleaceae” en staat bekend om zijn karakteristieke uiterlijk. De olijfboom wordt gekenmerkt door zijn volle kruin en is winterhard. Hij is dus uitermate geschikt voor het Nederlandse klimaat en houdt van een zonnige plek in de tuin.

Winterhard
De olijfboom is winterhard in de volle grond tot -18 en in pot tot -10. De olijfbomen moeten tijdig afgedekt worden zodat er geen vorstschade ontstaat. Dit kun je eenvoudig doen door het aanbrengen van een winterhoes.

Standplaats Olijfboom (Olea Europaea)
De olijfboom heeft veel behoefte aan zon en licht. De beste standplaats voor een olijfboom is dan ook in de volle zon. De olijfboom moet wel genoeg water krijgen; het is daarom belangrijk dat de grond altijd licht vochtig is zodat de olijfboom niet uitdroogt. Deze olijfboom kan dan ook alleen buiten neergezet worden en is niet voor binnen bedoeld.

Onderhoud Olijfboom
Een olijfboom heeft wel wat onderhoud nodig om hem goed te laten groeien en om hem in model te houden. 

Waterbehoefte
De olijfboom heeft een gemiddelde waterbehoefte, ook is het belangrijk dat de olijfboom niet uitdroogt. Een teken van te weinig water is dat het blad begint te krullen, dit blad zal uiteindelijk ook afvallen. Bij teveel water wordt het blad geel/bruin, dit blad valt uiteindelijk ook af. Door regelmatig je vinger goed in de aarde te steken kun je goed merken of de grond te droog of te nat is.

Snoeien
Een olijfboom kan in het voorjaar het beste gesnoeid worden. Het snoeien van een olijfboom heeft twee grote voordelen. Ten eerste blijft de olijfboom mooi en krijgt die weer een mooie vorm. Ten tweede is het ook erg goed voor de olijfboom. Door het snoeien van de takken hoeft de olijfboom minder energie te verspreiden en verbetert het de vitaliteit van de boom. Het snoeien van de boom doe je door dode takken weg te knippen en de uitlopers aan de bovenkant voor maximaal 30% terug te snoeien. Hierdoor krijg je weer een mooie vorm en zal de olijfboom van binnenuit weer voller worden.

Voeding
Extra voeding bevordert de groei van de olijfboom en geeft een mooie kleur aan het blad. De olijfboom heeft alleen voeding nodig in het groeiseizoen van maart t/m oktober. Wij adviseren om deze voeding te gebruiken.

Kwaliteitsgarantie
Tropictrees selecteert zijn planten zelf bij de kweker. Kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid staan bij ons centraal. Het blijft een natuurproduct waardoor het altijd iets kan afwijken van de foto’s. Wij zijn geregistreerd bij NAK Tuinbouw onder nr. 91500

Alles wat je wil weten
Bloemen
Ja
Voeding
Ja
Eetbaar
Nee
Hoogte
150-200 cm
Waterbehoefte
Gemiddeld
Snoeien
Voorjaar
Vruchten
Ja
Winterhard
Ja
Geschikt voor binnen
Nee
Onderhoud
Weinig
Bloeiperiode
Voorjaar
Winterhard tot °C
tot °C-18
Potmaat
40cm
Giftig
Nee
Standplaats
Volle zon
Stamomvang
20 - 40 cm
Groenblijvend
Ja
Gewicht
30 kg
Olijfboom - Olea Europaea
169,- Prijs per stuk
Bestellen
Bestellen