• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Olijfboom Olijfboom Pon Pon - Olea Europaea
Olijfboom Pon Pon Olea Europaea

Olijfboom Pon Pon Olea Europaea

Ben jij op zoek naar een olijfboom Pon-Pon die uitermate geschikt is voor het Nederlandse klimaat? Deze olijfboom is winterhard en gemakkelijk in vorm te houden.

  • Gratis verzonden en snel in huis
  • Onafhankelijke kopersbescherming
  • 15 jaar ervaring en eigen import
Maak je bestelling compleet
Voeding - 250g
Voeding - 250g
€ 7,50
990,-
Vaste lage prijs
Of 330,00 in 3 termijnen 0% rente
Bestellen
Toeslag 39,95
Levertijd 1-3 werkdagen
Trusted Shops

Wil je de boom zelf uitkiezen? Whatsapp ons en wij zullen een aantal foto’s van verschillende bomen sturen. 0616158810

Productomschrijving

Ben je op zoek naar een olijfboom met bolvormige vormen voor je tuin? Deze olijfboom, afkomstig uit de olijffamilie "Oleaceae", staat bekend om zijn speelse uiterlijk. De olijfboom kenmerkt zich door zijn verschillende bollen en is winterhard. Hij is dus perfect geschikt voor het Nederlandse klimaat en houdt van een zonnige plek in de tuin.

Winterhardheid De olijfboom is winterhard tot -18°C in volle grond en tot -10°C in potten. Olijfbomen moeten tijdig worden afgedekt om vorstschade te voorkomen. Dit kan eenvoudig worden gedaan door een winterhoes te plaatsen.

Standplaats van de olijfboom (Olea Europaea) De olijfboom heeft veel zon en licht nodig. De beste standplaats voor een olijfboom is dan ook in de volle zon. De olijfboom heeft voldoende water nodig; het is daarom belangrijk dat de grond altijd licht vochtig is, zodat de olijfboom niet uitdroogt. Deze olijfboom kan alleen buiten worden geplant en is niet geschikt voor binnen.

Onderhoud van de olijfboom Een olijfboom heeft wat onderhoud nodig om goed te groeien en zijn vorm te behouden.

Waterbehoefte De olijfboom heeft een gemiddelde waterbehoefte, en het is belangrijk dat de olijfboom niet uitdroogt. Een teken van te weinig water is dat de bladeren beginnen te krullen; deze bladeren zullen uiteindelijk ook afvallen. Bij teveel water worden de bladeren geel/bruin; deze bladeren vallen uiteindelijk ook af. Door regelmatig je vinger in de aarde te steken, kun je bepalen of de grond te droog of te nat is.

Snoeien Een olijfboom kan het beste in het voorjaar worden gesnoeid. Het snoeien van een olijfboom heeft twee grote voordelen. Ten eerste blijft de olijfboom mooi en krijgt hij weer een mooie vorm. Ten tweede is het ook erg goed voor de olijfboom. Door het snoeien van de takken hoeft de olijfboom minder energie te verspreiden, wat de vitaliteit van de boom verbetert. Bij het snoeien van de boom worden dode takken verwijderd en worden tot 30% van de uitlopers aan de uiteinden gesnoeid. Dit zorgt ervoor dat de olijfboom weer een mooie vorm krijgt en van binnenuit voller wordt.

Voeding Extra voedingsstoffen bevorderen de groei van de olijfboom en geven de bladeren een mooie kleur. De olijfboom heeft alleen voeding nodig tijdens de groeiperiode van maart tot oktober. Wij raden aan deze voeding te gebruiken.

Kwaliteitsgarantie Tropictrees selecteert zijn planten zelf bij de kweker. Kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid staan bij ons centraal. Omdat het een natuurproduct is, kan het altijd iets afwijken van de foto's. Wij zijn geregistreerd bij NAK Tuinbouw onder nummer 91500.

Alles wat je wil weten
Hoogte
250-300 cm
Waterbehoefte
Gemiddeld
Snoeien
Voorjaar
Vruchten
Ja
Winterhard
Ja
Geschikt voor binnen
Nee
Onderhoud
Weinig
Bloeiperiode
Voorjaar
Winterhard tot °C
tot °C-18
Potmaat
70 cm
Giftig
Nee
Standplaats
Volle zon
Bloemen
Ja
Voeding
Ja
Eetbaar
Nee
Stamomvang
80 - 100 cm
Groenblijvend
Ja
Gewicht
200 kg
Olijfboom Pon Pon - Olea Europaea
990,- Prijs per stuk
Bestellen
Bestellen