• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Olijfboom Olijfboom Olea Europaea - Multi Bolvormen
Olijfboom Olea Europaea Multi Bolvormen

Olijfboom Olea Europaea Multi Bolvormen

Deze Olijfboom met bolvormen is uitermate geschikt voor het Nederlandse klimaat. Deze olijfboom heeft een stamomvang van 50-60cm en een totale hoogte van ca. 250cm.

  • Gratis verzonden en snel in huis
  • Onafhankelijke kopersbescherming
  • 15 jaar ervaring en eigen import
Maak je bestelling compleet
Voeding - 250g
Voeding - 250g
€ 7,50
599,-
Vaste lage prijs
Of 199,67 in 3 termijnen 0% rente
Bestellen
Toeslag 39,95
Trusted Shops

Wil je de boom zelf uitkiezen? Whatsapp ons en wij zullen een aantal foto’s van verschillende bomen sturen. 0616158810

Productomschrijving

Ben je op zoek naar een Olijfboom met mooie bolvormen? Deze olijfboom is afkomstig uit de olijffamilie “Oleaceae” en staat bekend om zijn bolvormige groei. De olijfboom wordt gekenmerkt door zijn stoere uiterlijk en is zeer winterhard. Ons klimaat is uitermate geschikt voor deze olijfboom. Deze olijfboom is verkrijgbaar in verschillende formaten.

Winterhard
De olijfboom is in de volle grond winterhard tot -18 en in bak tot -10. Deze olijfboom kun je zonder problemen in de winter buiten laten staan. Bij zeer strenge vorst kan de olijfboom afgedekt worden met een winterhoes.

Standplaats Olijfboom (Olea Europaea)
De olijfboom staat het liefst op een zonnige plek in de tuin. Deze olijfboom doet het erg goed in de volle grond, maar in pot is ook geen enkel probleem. Deze olijfboom is alleen geschikt voor buiten en niet voor binnen.

Onderhoud Olijfboom
Een olijfboom heeft weinig onderhoud nodig. De takken groeien continu en kunnen in het voorjaar gesnoeid worden. De stam van de olijfboom groeit zeer langzaam.

Waterbehoefte
Het is belangrijk dat de olijfboom niet uitdroogt. Op de warme dagen kan de olijfboom elke dag wel wat water gebruiken. Een teken van te weinig water is dat het blad begint te krullen, dit blad zal uiteindelijk ook afvallen. Bij teveel water wordt het blad geel/bruin, dit blad valt uiteindelijk ook af. Door regelmatig je vinger in de aarde te steken krijg je een goede indruk of de olijfboom te droog of te nat is. 

Snoeien
Een olijfboom kan in het voorjaar het beste gesnoeid worden. Het snoeien van een olijfboom heeft twee grote voordelen. Ten eerste blijft de olijfboom mooi in vorm en ten tweede is het ook erg goed voor de olijfboom. Door het snoeien van de takken hoeft de boom minder energie te verspreiden en verbetert het de vitaliteit van de boom. Het snoeien van de boom doe je door dode taken weg te knippen en de takken die naar binnen groeien. De uitlopers mag je voor maximaal 30% terugsnoeien.

Voeding
Extra voeding bevordert de groei van de olijfboom en geeft een mooie kleur aan het blad. De olijfboom heeft alleen voeding nodig in het groeiseizoen van maart t/m oktober. Wij adviseren om deze voeding te gebruiken.

Kwaliteitsgarantie
Tropictrees selecteert zijn planten zelf bij de kweker. Kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid staan bij ons centraal. Het blijft een natuurproduct waardoor het altijd iets kan afwijken van de foto’s. Wij zijn geregistreerd bij NAK Tuinbouw onder nr. 91500
 

Alles wat je wil weten
Potmaat
42 cm
Giftig
Nee
Standplaats
Volle zon
Bloemen
Ja
Voeding
Ja
Eetbaar
Nee
Hoogte
200-250 cm
Waterbehoefte
Gemiddeld
Snoeien
Voorjaar
Vruchten
Ja
Winterhard
Ja
Geschikt voor binnen
Nee
Onderhoud
Weinig
Bloeiperiode
Voorjaar
Winterhard tot °C
tot °C-18
Stamomvang
50 - 60 cm
Groenblijvend
Ja
Gewicht
90 kg
Olijfboom Olea Europaea - Multi Bolvormen
599,- Prijs per stuk
Bestellen
Bestellen