• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Verzorging Druivenboom

De druivenboom, bekend om zijn weelderige bladeren en sierlijke ranken, is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Met zijn stevige stam en kronkelende takken biedt deze boom niet alleen een charmante

Productomschrijving

De druivenboom, bekend om zijn weelderige bladeren en sierlijke ranken, is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Met zijn stevige stam en kronkelende takken biedt deze boom niet alleen een charmante uitstraling, maar ook een overvloedige oogst van heerlijke druiven. In de lente siert de boom zich met trossen kleine bloesems die later transformeren in sappige vruchten, variërend in kleur van groen tot diep paars.


Hoe verzorg je een Druivenboom?

Wat betreft de watergift, heeft een druivenboom de voorkeur voor gelijkmatig vochtige grond. Vooral tijdens de zomermaanden, wanneer de plant veel zonlicht ontvangt en de bodem snel uitdroogt, kan het nodig zijn om regelmatig water te geven. Het is ideaal om de druivenboom water te geven wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Vermijd echter overbemesting, aangezien te veel vocht kan leiden tot wortelproblemen.


Snoeien

Een druivenboom vereist regelmatig snoeien, bij voorkeur tijdens de late winter of vroege lente. Snoei dode of zieke takken en dun de kroon uit om luchtcirculatie te bevorderen. Verwijder overtollige scheuten en behoud een gezonde structuur.


Winterhardheid

Druivenbomen zijn meestal winterhard, maar het is belangrijk om ze tijdens strenge vorst te beschermen. Bedek de basis van de plant met mulch om de wortels te isoleren en overweeg het gebruik van beschermende materialen. In koude klimaten kunnen druivenbomen ook in kuipen worden gehouden en naar een beschutte locatie worden verplaatst tijdens de winter.

Voeding en Grond

Bemest de druivenboom bij voorkeur in het voorjaar en zomer met een uitgebalanceerde meststof die geschikt is voor fruitbomen. Vermijd bemesting in de late herfst en winter. Plant de druivenboom in goed doorlatende, vruchtbare grond. De druivenboom kan in de volle grond worden geplant of in een pot worden gehouden. Bij het kiezen voor de volle grond, zorg voor een goede drainage, en mulch rond de basis voor het behouden van vocht en isolatie. In kuipen gehouden druivenbomen kunnen in de winter worden verplaatst naar beschutte locaties.