• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Verzorgingtips Verzorging Citrusboom
Verzorging Citrusboom

De citrusboom, met zijn glanzende groene bladeren en bedwelmende geur, brengt een vleugje frisheid en vitaliteit in elke tuin. In de lente siert de boom zich met delicate witte bloesems die een zoete,

Productomschrijving

De citrusboom, met zijn glanzende groene bladeren en bedwelmende geur, brengt een vleugje frisheid en vitaliteit in elke tuin. In de lente siert de boom zich met delicate witte bloesems die een zoete, verfrissende geur verspreiden. Gedurende het jaar blijven de heldergroene bladeren een weelderig bladerdak vormen, terwijl de vruchten langzaam rijpen onder de warme zon. De citrusboom gedijt het beste in goed doorlatende grond en houdt van een zonnige omgeving.


Hoe verzorg je een Citrusboom?

Wat betreft de watergift, geeft een Citrusboom de voorkeur aan licht vochtige grond. In de zomer kan het nodig zijn om regelmatig water te geven, vooral wanneer de plant veel zonlicht ontvangt en de bodem snel uitdroogt. Het is ideaal om de citrusboom water te geven wanneer de bovenste laag grond droog aanvoelt. Vermijd echter overmatig water geven om wateroverlast en mogelijke wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft.


Snoeien

Een Citrusboom kan het best worden gesnoeid tijdens de late winter of vroege lente. Snoei dode of beschadigde takken en bevorder luchtcirculatie. Let erop dat je niet te veel snoeit om de vruchtvorming niet te belemmeren. Verwijder ook eventuele scheuten onder de entplaats.


Winterhardheid

Citrusbomen zijn gevoelig voor vorst, vooral jonge exemplaren. Het is aan te raden om ze bij strenge vorst te beschermen door ze naar een beschutte locatie te verplaatsen of door gebruik te maken van beschermende materialen. In koudere klimaten kunnen citrusbomen als kuipplanten worden gehouden en binnenshuis worden geplaatst tijdens de winter.

Voeding en Grond

Bemest de Citrusboom bij voorkeur in het voorjaar en zomer met een evenwichtige meststof. Vermijd bemesten in de late herfst en winter. Gebruik een goed doorlatende potgrond of plant de boom in goed doorlatende grond in de volle grond.
De Citrusboom kan in een pot worden gehouden of in de volle grond worden geplant. Als je de boom in de volle grond zet, zorg dan voor een beschutte locatie en overweeg mulchen in de winter voor extra isolatie.