• Gratis verzonden en snel in huis!
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Ruim 15 jaar ervaring
NL NL
Home Citrusboom Citrusboom - Hand of Buddha ca. 160 cm
Citrusboom Hand of Buddha ca. 160 cm

Citrusboom Hand of Buddha ca. 160 cm

Deze Hand of Buddha ook wel bekend als de Citrus Medica heeft een stamomvang van 20 - 25 cm en een totale hoogte van ca. 160 cm inclusief pot.

  • Gratis verzonden en snel in huis
  • Onafhankelijke kopersbescherming
  • 15 jaar ervaring en eigen import
349,-
Vaste lage prijs
Of 116,33 in 3 termijnen 0% rente
Toeslag 39,95
Levertijd 1 - 3 werkdagen
Trusted Shops
Productomschrijving

Altijd al een bijzondere exotische fruitboom in je tuin willen hebben? Tegenwoordig kunnen bijna alle citrusbomen zonder problemen in je tuin en woonkamer geplaatst worden. Deze Hand of Buddha staat bekend om zijn bijzondere gele vrucht. De vrucht van de Hand of Buddha wordt steeds populairder en het schil wordt steeds vaker gebruikt in de keuken.

Winterhard
De citrusbomen zijn exotische fruitbomen en houden van warmte. De citrusboom kan geen vorst verdragen en moet daarom in het najaar naar binnen verplaatst worden.

Standplaats Citrusboom
De citrusboom heeft veel behoefte aan zon en licht. De beste standplaats voor een citrusboom is dan ook in de volle zon. De citrusboom moet wel genoeg water krijgen; het is daarom belangrijk dat de grond altijd licht vochtig is zodat de citrus niet uitdroogt. De citrusboom heeft naarmate de vruchten groeien ook meer behoefte aan water. In het najaar moet de citrusboom naar binnen gezet worden en kan in het voorjaar weer naar buiten.

Onderhoud Citrusboom
Een citrusboom heeft weinig onderhoud nodig om hem goed te laten groeien. Water en voeding zijn de belangrijkste aandachtspunten.

Waterbehoefte
Een citrusboom heeft een redelijke waterbehoefte en het is erg belangrijk dat de boom niet uitdroogt. Een teken van te weinig water is dat het blad begint te krullen en dat de vruchten afvallen. Door regelmatig je vinger in de aarde te steken krijg je een goed beeld of de citrus nog vochtig genoeg is en niet te droog staat.

Snoeien
De citrusboom moet in het najaar gesnoeid worden als de vruchten rijp zijn. Het snoeien van de citrusboom heeft twee grote voordelen. Ten eerste blijft de citrusboom op een mooie hoogte en blijft die goed in vorm. Ten tweede is het ook erg goed voor de citrus. Door het snoeien van de takken hoeft de boom minder energie te verspreiden en verbeterd het de vitaliteit van de boom. Het snoeien van de boom doe je door de takken voor maximaal 30% terug te snoeien. Eventuele dode takken kunnen er volledig uitgeknipt worden.

Voeding
Extra voeding bevordert de groei van de citrusboom en de vruchten. De citrusboom heeft alleen voeding nodig van maart t/m oktober. Wij adviseren om deze voeding te gebruiken.

Kwaliteitsgarantie
Tropictrees selecteert zijn planten zelf bij de kweker. Kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid staan bij ons centraal. Het blijft een natuurproduct waardoor het altijd iets kan afwijken van de foto’s. Wij zijn geregistreerd bij NAK Tuinbouw onder nr. 91500

Alles wat je wil weten
Winterhard
Nee
Winterhard tot °C
tot °C 0
Standplaats
Volle zon
Hoogte
150-200 cm
Stamomvang
20 - 25 cm
Citrusboom - Hand of Buddha ca. 160 cm
349,- Prijs per stuk